Prisene stuper

- Reiseselskapene må sette ned prisene for å fylle de usolgte flysetene.

PRISFALL: De siste to ukene har prisene sunket. Foto: Shutterstock
PRISFALL: De siste to ukene har prisene sunket. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drømmer du om å være sikret sol og varme i ferien? Nå som nordmenn må stri med rekordsvak krone og økende levekostnader, kan man potensielt få mye for pengene med en restplass til varmere strøk.

Nå melder feriebyrået Ticket om et «prisras på restplasser som følge av varmebølgen».

- Det er det varme været som ligger bak prisreduksjonene. Når stadig flere begynner å tenke på å tilbringe ferien hjemme i Norge og etterspørselen etter sommerreiser går ned, må reiseselskapene sette ned prisene for å fylle de usolgte flysetene, skriver Ticket i en pressemelding.

Til DinSide bekrefter også TUI, Ving og nettstedet Restplass.no at de opplever et prisfall.

- Dumper prisene

Hans Christian Birkeland, daglig leder i Restplass.no, melder om et prisfall på cirka 40 prosent den siste uka, mot hva det lå på tidligere i år.

- Gjennom vinteren og i vår har vi sett at pågangen og salget av charterreiser har vært godt. Stor etterspørsel, som har holdt prisene relativt høyt. Nå er det restplass-sesong, og de siste flysetene og hotellsengene skal fylles. De charterselskapene som enten har planlagt for høy kapasitet eller konkurrert seg bort fra rutefly-arrangørene tidligere i år, må nå dumpe prisene for ikke å tape for mye på tomme seter, sier Birkeland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer