Priser på dykkereiser

Publisert
Sist oppdatert


Her er noen av tilbudene vi fant på dykkekurs i utlandet. De fleste er arrangert av norske operatører:

Malta
Malta og den lille naboøyen Gozo, byr på noe av den beste dykkingen i Middelhavet. Øya er en populær charterdestinasjon i sommerhalvåret, og kan by på mye spennende over vann også. Her kan du dykke hele året rundt, men vinteren byr ikke på like gode forhold som sommermånedene.
Vil du fly ned på egenhånd og melde deg på et kurs når du kommer ned, er mulighetene mange. Vi fant et fire- til femdagers PADI grunnkurs til 2.800 kroner. En pakkereise fra Norge som inkluderer reise, opphold og kurs, starter på rundt 6.500 kroner.

Foto: Courtesy of Queensland Tourism
Foto: Courtesy of Queensland Tourism Vis mer


Egypt
Også et populært chartermål med utallige dykkemuligheter. Rødehavet er kjent for sine fargesprakende mykkoraller og over 1.200 forskjellige fiskeslag. Sharm El Sheik og Hurghada er gode utgangspunkt for en unik dykkeopplevelse. Her kan du også dykke under like gode forhold hele året rundt.
Flyr du på egenhånd, fant vi en dykkepakke som varer i åtte dager med transport til og fra flyplassen, overnatting og kurs. Prisen på pakken er 4.200 kroner.
Flere norske operatører tilbyr "all inclusive"-pakker til forskjellige steder i Egypt. Flyreise, bosted og dykkekurs starter på rundt 6.500 kroner.

Filippinene
Få selskaper arrangerer turer til Filippinene. Dette er en eksotisk dykkedestinasjon med krystallklart vann og hvite strender. Vi fant et norskt selskap som tilbyr tolv dagers pakketurer med reise, lokal transport, overnatting med frokost og begynnerkurs til 12.950 kroner.

Thailand
Thailand er kjent for sine gode og billige dykkemuligheter. Her finner du også kultur, mat og mennesker som kan gjøre turen til noe mer enn bare dykkeopplevelse. Reiser du ned på egenhånd, så kan du velge i en mengde tilbud fra lokale operatører og dykkeskoler. Prisene for en pakke med innlosjering og dykkesertifikat varierer en del, men ligger i underkant av 2.000 kroner. Vil du bestille kurs gjennom norsk arrangør, kan du få turer med transport fra Bangkok som begynner på 2.700 kroner. Det inkluderer reise til øya Koh Thao, bosted og sertifikat. Turer fra Norge som inkluderer flyreise og alle andre kostnader fant vi til 9.000 kroner.

Foto: Courtesy of Queensland Tourism
Foto: Courtesy of Queensland Tourism Vis mer


Australia
Down Under gir deg flere muligheter enn noe annet land når det gjelder dykking. Bare på det enorme Great Barrier Reef finnes det flere tusen dykkesteder i verdensklasse. I sør kan man også møte de enorme hvithaiene (kanskje ikke å anbefale for en førstegangsdykker). Vi fant turer fra storbyen Cairns og ut på korallrevet fra 2.300 kroner. Prisen inkluderer transport, bosted, all mat, overnatting og sertifisering. Turene varer i fire dager. Lokale operatører varierer en del i pris og tilbud, men de fleste ligger på mellom to og tre tusen kroner for et firedagers kurs. Da er alt utenom bosted inkludert.

Mexico
Cozumel er en av Mexicos strandperler. Her kan du også dykke i asurblått hav med kjempegod sikt. Vi fant turer organisert av norske operatører til 12.000 kroner. Da er flyreise, overnatting, mat og dykkesertifikatet inkludert. Lokale operatører tar rundt 2.500 kroner for opplæring med alt nødvendig utstyr inkludert.

>> Ekspertdykkerens råd

Disse arrangerer turer med dykkekurs (eksterne linker):
NaturEventyr AS
Kilroy Travels
STA Travels
Gozo Reiser
Dykkesport

(Det kan variere hvor mange dager det tar å få dykkesertifikatet, avhengig av undervisningstempo og antall dykk inkludert i kurset. Prisene er bare eksempler, og ikke nødvendigvis de beste på markedet.)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer