Reiseforsikring

Prishopp: - Veldig rart

Sissel Grøthe ble overrasket da hun skulle kjøpe reiseforsikring til døtrene.

REISEKLAR: Sandra Grøthe ville kjøpe reiseforsikring til datteren Sandra (24). Da fikk hun en overraskelse. Foto: Privat
REISEKLAR: Sandra Grøthe ville kjøpe reiseforsikring til datteren Sandra (24). Da fikk hun en overraskelse. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trodde du at prisen for en identisk reiseforsikring er lik for alle?

Det trodde Sissel Grøthe (54) fra Trondheim også, da hun skulle bestille reiseforsikring for døtrene Carina (22) og Sandra (24) før årets utenlandsferier.

Kjenner du en spesiell søtlukt i boligen, kan det være et dårlig tegn. Video: Embla Hjort-Larsen / Dagbladet TV. Foto: Norsk Hussopp Forsikring / Privat. Vis mer

Men hun ble overrasket da prisen var nesten 50 prosent høyere for eldstedatteren.

Egen forsikring

- Reiseforsikring er en selvfølge. Og Carina og Sandra var inkludert i min reiseforsikring frem til de 22 år. Men nå må begge ha sin egen. Og jeg ga dem beskjed om at det ikke var aktuelt med noen utenlandsreise uten at reiseforsikringen var i orden, sier Sissel Grøthe.

Moren lovet dem å betale forsikringen slik at de hadde den på plass før begge skulle på hver sin reise.

Bestill selv

- Forsikringsselskapet Europeiske, (som er en del av If jour.anm), ble valgt, og de hadde som krav at Carina og Sandra selv måtte bestille reiseforsikringen. Som mor fikk jeg ikke bestille for dem. Det er for så vidt greit, og bød ikke på noe problem. De kunne legge ut for forsikringen selv, så vippset jeg dem for utlegget etterpå, forteller Sissel Grøthe til DinSide.

Carina bestilte sin helårsforsikring først, og fikk en pris på 1061 kroner.

Noen dager senere bestilte Sandra en tilsvarende forsikring, men nå hadde prisen økt med 43 prosent, til 1519 kroner.

Aldersforskjellen

- Jeg syntes dette var veldig rart, og kontaktet kundeservice hos Europeiske for å få vite hva som var årsaken til den store prisforskjellen. Beløpet er i seg selv ikke så stort, men jeg forstår ikke hvorfor den ene forsikringavtalen skal koste nesten 50 prosent mer enn den andre, sier Sissel Grøthe, som påpeker at verken Sandra eller Carina har andre forsikringer hos If, og at det ikke er snakk om noen rabattordninger for noen av døtrene.

Grøthe mener svaret hun fikk ikke ga mening. Ifølge henne var kunderådgiveren usikker, men mente at det skydtes aldersforskjellen, noe hun stusset veldig på.

- Jeg kan ikke forstå det er så stor forskjell på 22 og 24 år, sier Sissel Grøthe.

- Varierer

Kommunikasjonsdirektør i Europeiske, Andreas Handeland forklarer at det er en rekke ulike grunner som ligger til grunn for prisen på en forsikringspremie. Det er for å sikre at kundene betaler en så riktig og rettferdig pris som mulig.

Eksempler på parametere som blir vektlagt er bosted, alder og tidligere skadehistorikk.

- Prisen på en reiseforsikring vil også variere basert på hvilket type produkt man velger, og antallet sammenhengende reisedøgn man ønsker. Det er også viktig å merke seg at inflasjonen og den svake krona driver prisen på forsikring opp. Alt av ting vi skal erstatte blir dyrere, og det samme gjelder tjenester i utlandet. Et eksempel på dette er behandling hos lege eller på sykehus, sier Handeland og avslutter:

- Et generelt tips til folk i aldersgruppa fra 18-26 år er å velge en forsikring der man får man innbo-, reise- og ulykkesforsikring til en pris som er lavere enn å kjøpe dem enkeltvis.

Har du et tips om reiseforsikring?

Har du et tips om reiseforsikring?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om reiseforsikring? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer