Priskrig på sprit

Danske avgiftskutt gir billigere drikke om bord på fergene, og du kan spare inntil 66 prosent på å handle der det er billigst. Men det er ikke gitt at du gjør den beste handelen på båten.

Publisert
Sist oppdatert

Danske myndigheters beslutning om avgiftskutt på sprit og tobakk, gir også billigere varer om bord på danskebåtene. Alle fergeselskaper som trafikkerer danske havner fra Norge, melder at de vil kutte i prisene på taxfreevarene om bord.

Også finske myndigheter senker sine alkoholavgifter. Dette fører til at svenske myndigheter er antatt å komme med avgiftsreduksjoner fra neste år. I Norge melder myndighetene at de vil se an situasjonen, og varsler foreløpig ingen avgiftskutt.

Dobbel pris

De danske priskuttene gir i flere tilfeller at du kan få varene til halv pris i forhold til på norske vinmonopol. En flaske med Linie Aquavit koster for eksempel dobbelt så mye på polet som i danske butikker nå etter 1. oktober. Og enda mer kan du spare på fergene, selv om det ikke er gitt at taxfreeprisene er lavere enn prisene på land i Danmark.

Sprit til halv pris - se prisforskjellene

Skroll ned for mer.

Sterkere vare – mest priskutt

Jo sterkere vare, jo større priskutt. Det er tilfellet i danske butikker nå. På danskefergene er det også kun spritvarer samt tobakk som får merke priskutt, men hvor mye som kuttes varierer stort. Butikksjefen på Color Lines rute til Hirtshals forteller at det er de blanke spritvarene som kuttes mest i pris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer