Priskrig på sydenreiser?

Frykt for å selge seg tomme foran sommersesongen har gjort at flere charterselskap har satset stort på ekstra plasser for årets sommer. Nå står de igjen med tomme seter, og da faller prisene.

Er du solslikker er det mye å glede seg over i tiden fremover. Foto: Star Tour
Er du solslikker er det mye å glede seg over i tiden fremover. Foto: Star Tour Vis mer
Publisert

En uke i Algarve med hotell får du nå for kr 699. Frister kanskje Sardinia? Eller Athen? Eller Roma ? Du får dem alle for den samme lave prisen – 699 kroner. I forrige uke bunnet de billigste restplassene til Syden på kr 799, nå faller de videre. Er det priskrig på gang?

- Nei, det er ikke priskrig. Nye aktører har gjort at det er flere tilgjengelige reiser på markedet og det legger press på prisene, men jeg vil ikke gå så langt som å kalle det en priskrig, sier informasjonssjef i Star Tour, Lena Petterson.

Billig frem til midten av juni

Nå er det ikke alle som er så fleksible at de kan ta en ferieuke på sparket, men passer det dårlig akkurat nå er det ingen grunn til å ergre seg. De lave prisene skal nemlig vare til midtveis juni måned.

- Mai er generelt en tilbudsmåned, men vi venter at det i år kommer til å være en del ledig frem til andre uken i juni, bekrefter Petterson.

Selger med tap

Det skal ikke mye regning til for å forstå at når du betaler 699 kroner for en uke i Syden med hotell, så gir det dårlig med inntjeningsmuligheter for selskapet. Årsaken til at prisene faller så lavt er at charterselskapene allerede har betalt for flysetet og hotellrommet. Ved å dumpe prisene får de i alle fall begrenset tapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer