Fly Norwegian, SAS eller Wizzair i Norge?

Priskrigen er i gang

Norwegian legger prisene ned på Wizzair-nivå etter annonseringen av ny konkurrent innenriks i Norge. Wizz Air svarer med enda lavere priser.

PRISKRIG I NORGE: Wizz Air starter å fly innenriks i Norge i november. Det har utløst prispress på rutene til Bergen, Trondheim og Tromsø. Foto: NTB scanpix
PRISKRIG I NORGE: Wizz Air starter å fly innenriks i Norge i november. Det har utløst prispress på rutene til Bergen, Trondheim og Tromsø. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Denne uka ble det kjent at Wizz Air skal etablere seg på det norske innenriksmarkedet.

Flyselskapet er det tredje største lavprisselskapet i Europa, etter Ryanair og EasyJet.

Fra 5. november starter de daglige ruter mellom Oslo lufthavn og de tre byene Berge, Trondheim og Tromsø.

Ved lansering ble start-prisene annonsert til 199 kroner for billigste billett én vei.

Dagen etter lanseringen, har Norwegian lagt ut kampanjebilletter til nettopp disse tre strekningene. Og kampanjeprisen er 199 kroner én vei, for billigste billett.

To dager etter lanseringen, og etter at Norwegian har satt ned sine priser, har Wizz Air satt ned sine priser ytterligere: Vi finner da billetter til 163 kroner én vei.

På spørsmål om de gjør dette fordi Norwegian nå setter ned prisene, svarer Wizz Air:

- Passasjerer kan kjøpe innenriksbilletter i Norge for 177 kroner i dag, fordi vi har en kampanje som gir kundene rabatt på opptil 30 prosent. Vår prising er dynamisk og følger markedet og etterspørselen, sier Andras Rado i Wizz Air til Dinside.

Vi har prissjekket de tre strekningene som det nå blir økt konkurranse på - og samtidig sett på hva du får og til hvilke tider du kan fly.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer