Priskupp på flyreiser

Konkurransen i lufttrafikken skjerpes. På få dager har SAS, KLM, Braathens, Widerøe og Sterling proklamert at de senker billettprisene.

Priskupp på flyreiser
Publisert
Sist oppdatert

Først verserte det rykter om at SAS skulle senke prisene, så proklamerte Sterling at de vil senke prisene på reiser innen Skandinavia, og deretter fulgte både Braathens, Widerøe, KLM og SAS med meldinger om prisreduksjoner og andre endringer.

Skroll ned for å lese mer om de nye prisene.

Det er tydelig at selskapene som flyr innenriks i Norge har merket konkurransen fra "nykommeren" Norwegian. Lavprisselskapet har hele tiden operert med enveispriser, noe som er vanlig innen lavprismarkedet, men som har vært heller uvanlig – og i alle fall veldig mye dyrere enn tur-retur billetter - hos de ordinære flyselskapene. Nå vil du få kjøpt enveis lavprisbilletter også med Widerøe og Braathens.

Her er endringene hos de forskjellige selskapene i korte trekk:

SAS

Det har lenge versert rykter om at SAS skulle senke prisene. Fredag denne uken kom den endelige meldingen: SAS senker prisene på forretningsmarkedet med 20 prosent. Prissenkingen gjelder altså kun forretningsreisende, og ikke privatreisende i økonomiklassen – der anser man at prisene allerede er lave nok.

Prisendringene gjelder hele Skandinavia, og trer i kraft 26. oktober.

SAS har også skjerpet kampen på grunn av et økende flytilbud mellom Oslo og Stockholm. I perioden 1. september til 12. oktober får du doble EuroBonus-poeng med SAS på strekningen mellom den svenske hovedstaden og Oslo, og mellom Oslo/Stavanger/Bergen og København.

Braathens

Innføringen av enveisbilletter er kanskje den største endringen for privatreisende med Braathens. Nå slipper du altså å kjøpe tur-retur billetter, hvor reglene har vært at du må være borte i forbindelse med en helgedag for å få de billigste billettene. Enveisbillettene skal være tilgjengelige på spesielt utvalgte avganger, som vil si avganger med mindre belegg, og selges kun over Internett. Prisene vil ligge på 392 i Sør-Norge og 692 i Nord-Norge.

Det innføres også enveispriser på utenlandsrutene til Sør-Europa. Her blir prisene fra 599 kroner, og også disse billettene vil selges kun på Internett. Prisene på fullt fleksible billetter til Sør-Europa reduseres også, med opptil 30 prosent.

De billigste tur-retur-reisene som har fordret overnatting i helgene, blir nå lettere tilgjengelig. Nå skal du få disse prisene også i uken, men du må være borte i minst tre netter.

I likhet med SAS, kutter også Braathens prisene på fullt fleksible billetter – som oftest benyttes av forretningsreisende – med 20 prosent.

De nye prisene gjelder fra 26. oktober, men salget starter 9. oktober.

Widerøe

I likhet med Braathens innfører også Widerøe enveis lavprisbilletter og weekendpriser midt i uka. Dessuten senker de prisene på normalprisbillettene på regionale ruter med 25 prosent, og på økonomiklassebilletter med fem prosent.

Også her er prisene gjeldende fra 26. oktober, og salgsstart er 9. oktober.

Sterling

Lavprisselskapet Sterling senker prisene sine i Skandinavia. Fra 598 kroner, som laveste pris for enveisbillett i Skandinavia var tidligere, til 498 kroner som billigste billett fra og med 12. september. Selskapet har også innført en makspris for reiser i Skandinavia, som er 998 kroner. De dyreste billettene har tidligere kostet opp til 2.598 kroner. Nå vil en enveisbillett her aldri koste mer enn 998 kroner – skatter og avgifter inkludert.

KLM

KLM vil la deg reise billig med rimelige restplassbilletter. Annenhver mandag vil selskapet legge ut billetter til reduserte priser, til tre europeiske byer. Du har kun et par dager på deg til å bestille billetten, og bestillingen må gjøres på Internett. Widerøe har også et liknende system med "siste liten billetter", noe de har hatt en god stund.

Vi vil komme tilbake med en pristest på reiser innen Norge.

Ut å reise?


Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
  • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
  • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
  • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
  • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer