Reise:

Prisras på flybilletter

Etter sommerferien har prisene på flybilletter gått rett til bunns.

RASER NED: Prisen på flybilletter har falt markant etter sommeren, påpeker Terje Berge i Finn Reise.Foto: Tor Erik Schrøder
RASER NED: Prisen på flybilletter har falt markant etter sommeren, påpeker Terje Berge i Finn Reise.Foto: Tor Erik Schrøder Vis mer
Publisert

Dersom du ikke fikk luftet vingene i utlandet i løpet av sommeren er det gode sjanser for å gjøre et kupp på flybilletter nå. Mange av de store flyselskapene har nemlig dumpet prisene på en rekke destinasjoner.

Det skriver Flysmart24 som omtalte prisraset før helgen.

– Flybransjen trenger å stimulere reiselysten for å fylle flyene framover. Folk har fått skyhøye strømpriser, kraftig renteoppgang, rekordhøye priser på matvarer og drivstoff. Derfor må flyselskapene komme med gode tilbud for å gi folk råd til å kunne reise igjen, sier Terje Berge, kommersiell direktør i Finn Reise, til nettstedet.

Berge peker på at både SAS, Norwegian og Flyr har lagt ut billigere billetter enn på lang tid.

- Det er bare å si velkommen. Dette salget har vi ventet på. Dette kommer til å øke volumet på billettsalget framover. De som har reiseplaner bør benytte sjansen nå til å skaffe seg billige billetter, sier Berge til Flysmart24.

De tre flyselskapene SAS, Norwegian og Flyr har salg på nettsidene sine nå.

Med Flyr kan du komme deg fra Oslo til både Aten, Barcelona, Mallorca og Kristiansund for under 400 kroner.

SAS har lagt ut en rekke innenlandsflyginger til mellom 400 til 500 kroner.

Også Norwegian har salg på en rekke flyginger. Blant annet kan man fly fra Oslo til Alicante for 399 eller til Alta for 449 kroner.

FORSVINNER: En god del bagasje forsvinner eller kommer forsinket frem etter flyreiser. Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du sender bagasjen! Video: Storyblocks / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Advarer

Tidligere i august advarte Forbrukerrådet mot å handle reiser gjennom andre kanaler enn reisebyrået eller direkte hos flyselskapene.

- Vi ser flere eksempler på at formidlerne bare tar ansvar for egne ekstratjenester, noe som gjør det svært uoversiktlig for forbrukerne som velger å bestille fra formidlere. Jeg er tydelig i min anbefaling om at flyreiser bør bestilles via flyselskapenes egen hjemmeside, sa Thomas Iversen i Forbrukerrådet til DinSide.

- Og husk at de få hundrelappene det kanskje koster ekstra ved å bestille hos flyselskapet direkte er en billig forsikring mot de feilene et mellomledd kan føre til, sa Iversen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer