Prisreduksjon nå?

Får du nyte godt av prisnedsettelsen? Vi har snakket med flyselskapene.

Publisert
Sist oppdatert

Når passasjeravgiften fjernes fra og med 1. april, betyr det at flyselskapene ikke lenger må betale 128 kroner til myndighetene for hver passasjer de flyr. Men får du lavere billettpriser som følge av at avgiften forsvinner?

- Denne avgiften har ikke gått til oss, vi har krevd den inn på vegne av myndighetene. Prisene forbrukeren betaler blir selvsagt redusert med 128 kroner hver vei fra og med 1. april, forsikrer informasjonsdirektør i Widerøe, Martin Lohne.

Informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i Braathens forteller at selskapet planlegger gode priskampanjer i tiden fremover, og at prisene ikke vil øke. Selskapet bekrefter også at avgiftsbortfallet vil gi reduserte flypriser fra 1. april.

- Selvsagt vil hele beløpet komme passasjerene til gode, bekrefter Ellingsen.

Også SAS reduserer prisene.

- Avgiftsreduksjonen er lagt inn i systemene, og om du bestiller billetter til etter 1. april, vil du få priser uten avgift, forteller pressetalskvinne Siv Meisingseth til DinSide.

I forbindelse med sammenslåingen av SAS og Braathens, bekrefter Meisingseth også at SAS vil holde løftet om ikke å øke prisene innenlands de nærmeste to årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer