Prisrot hos flyselskapene

Vi bombarderes med kampanjetilbud på flybilletter. Aldri før har det vel vært så mange reisekupp å hente, skal vi tro flyselskapene. DinSide har prøvd å finne noen av disse billigbillettene. Det skulle vise seg å ikke bare være en enkel oppgave...

Publisert
Sist oppdatert

De siste ukenes enorme kampanjer fra små og store flyselskap har nok gitt mange et lite snev av reisefeber. Med flybilletter til 10 kroner eks. avgifter har de fleste råd til å reise, og med billigere billetter til flere destinasjoner får vi råd til å reise lenger og oftere.

Men prisene flyselskapene presenterer er ofte et godt stykke fra de prisene vi faktisk må betale. DinSide har testet aktuelle kampanjetilbud fra syv forskjellige flyselskaper.

Ryanair kom aller best ut denne gangen. Det var lett å finne ledige billetter, og ingen store overraskelser ventet når totalsummen kom. Det er bare å ta av seg hatten for det irske lavprisselskapet.

Sterling, på den annen side, klarte bare å levere flybilletter til kampanjepris på ett av de annonserte reisemålene - og det var innen Skandinavia.

Også Austrian Airlines kom dårlig ut i testen, da vi ikke fant én eneste billett som matchet prisen. Til gjengjeld var det bare et par hundre kroner om å gjøre.

I tillegg til disse testet vi: Basiq AirNorwegianBraathensSAS

Det er gode tilbud der ute. Men om du vil benytte deg av dem må du nok smøre deg med en god porsjon tålmodighet. Bare Braathens og Norwegian opplyste om når det var lettest å finne billetter, og dette bare på noen av tilbudene. Ingen av selskapene indikerte hvilke dager det faktisk fantes billetter igjen i det hele tatt. Noen har dessuten fortsatt ikke fått med seg at annonserte priser skal inkludere skatter og avgifter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer