Prisrot hos flyselskapene

Vi bombarderes med kampanjetilbud på flybilletter. Aldri før har det vel vært så mange reisekupp å hente, skal vi tro flyselskapene. DinSide har prøvd å finne noen av disse billigbillettene. Det skulle vise seg å ikke bare være en enkel oppgave...

Publisert
Sist oppdatert
Vi leser i avisen at vi kan reise til Nice fra 599,- en vei. Stemmer dette?
Vi leser i avisen at vi kan reise til Nice fra 599,- en vei. Stemmer dette? Vis mer


De siste ukenes enorme kampanjer fra små og store flyselskap har nok gitt mange et lite snev av reisefeber. Med flybilletter til 10 kroner eks. avgifter har de fleste råd til å reise, og med billigere billetter til flere destinasjoner får vi råd til å reise lenger og oftere.

Men prisene flyselskapene presenterer er ofte et godt stykke fra de prisene vi faktisk må betale. DinSide har testet aktuelle kampanjetilbud fra syv forskjellige flyselskaper.

Ryanair kom aller best ut denne gangen. Det var lett å finne ledige billetter, og ingen store overraskelser ventet når totalsummen kom. Det er bare å ta av seg hatten for det irske lavprisselskapet.

Sterling, på den annen side, klarte bare å levere flybilletter til kampanjepris på ett av de annonserte reisemålene - og det var innen Skandinavia.

Også Austrian Airlines kom dårlig ut i testen, da vi ikke fant én eneste billett som matchet prisen. Til gjengjeld var det bare et par hundre kroner om å gjøre.

Flyselskapene lokker med billige reiser. Vi biter villige på kroken.
Flyselskapene lokker med billige reiser. Vi biter villige på kroken. Vis mer


I tillegg til disse testet vi:
Basiq Air
Norwegian
Braathens
SAS

Det er gode tilbud der ute. Men om du vil benytte deg av dem må du nok smøre deg med en god porsjon tålmodighet. Bare Braathens og Norwegian opplyste om når det var lettest å finne billetter, og dette bare på noen av tilbudene. Ingen av selskapene indikerte hvilke dager det faktisk fantes billetter igjen i det hele tatt. Noen har dessuten fortsatt ikke fått med seg at annonserte priser skal inkludere skatter og avgifter.

Etter en formiddag med intens jakt på averterte priser merker undertegnede snikende tegn på musearm. Testens tapere oppfordres herved til å sende meg på en ukes ferie. På billetter de har kjøpt og betalt på internett - til en pris som matcher reklamen. Du skal ikke se bortifra at de må gå til konkurrentene.

 • Ikke topp resultater, men noe bedre enn resultatene fra testen vi gjorde før jul.
 • Selskapene har en vei å gå før de kan oppfylle forbrukerombudets krav til annonsering av billigbilletter. Disse kravene trår i kraft fra 15. mars.

  Merk:
  Vi har søkt i anbefalte tidsrom, der dette er indikert. Vi har tatt flere prøver på langhelger, ovale helger, ordinære helger og midtuketurer, og på ukesturer med avreise midt i uken, eller i tilknytning til en helg. Det er også verdt å merke seg at denne testen ikke er gjort for å finne hvilket selskap som er billigst, men for å sjekke om flyselskapene holder det de lover.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer