Flybilletter til Europa sommeren 2021

Prissjekk på flyreiser

Se hva det koster til ulike destinasjoner i Europa for én uke i juli. Vær også obs på at hos enkelte flyselskap begynner det å bli fullt på utenlandsavganger.

PRISSJEKK: Vi har gjennomført en prissjekk på fem ulike destinasjoner. Foto: Yasar Turanli / Shutterstock / NTB
PRISSJEKK: Vi har gjennomført en prissjekk på fem ulike destinasjoner. Foto: Yasar Turanli / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig lavere smittetall gjør at flere typiske ferieland i beste fall kan bli gule om ikke altfor lenge - samtidig som sommerferien nærmer seg. Dinside har derfor sjekket og sammenlignet prisene for fem ulike destinasjoner, hos SAS, Norwegian og Momondo.

Vi valgte en bestemt uke i juli med tur/retur 12. juli til 19. juli. Reisene vi har gjennomført en prissjekk på er fra Oslo til Kreta, Gran Canaria, Alicante, Roma og Reykjavik.

Vi sjekket de billigste alternativene hos alle selskapene.

Husk også at det lønner seg å holde seg orientert om coronasmitten i de forskjellige europeiske landene, samt gjeldende innreise- og karanteneregler.

Tomme for billetter

Flyselskapet Norwegian var så å si utsolgt for reiser til alle land, utenom Kreta og Alicante.

For reise til Chania - Kreta ser det slik ut:

Hos Norwegian havner den billigste prisen på 1309 kroner 12. juli og 1476 kroner 19. juli, begge reisene inkluderer 1 håndbagasje: Totalt 2785 kroner tur/retur.

Hos SAS koster det til sammenligning 1640 kroner 12. juli og 1702 kroner 19. juli. Også her er det kun håndbagasje inkludert: Totalt 3342 kroner tur/retur.

Momondo har en samlet pris på 2923 kroner. Her er ikke den inkluderte bagasjen oppgitt. På den reisen flyr selskapet Ryanair til, mens KLM Royal Dutch Airlines flyr fra.

Det er altså Norwegian som tilbyr den laveste prisen til dette reisemålet.

Om reiser til Europa

Per i dag er det kun et fåtall land og regioner som er gule og som dermed er unntatt fra det globale reiserådet. Dette gjelder blant annet Island, Malta og flere finske regioner.

Europeiske har som eneste forsikringsselskap sagt at de gir dekning til røde land om du velger å reise dit.

Vær også obs på karantenereglene ved hjemreise: Fra røde land må du i karantene ved hjemreise, men avhengig av smittetallene kan karantenen tas hjemmefra eller på karantenehotell.

De billigste flyvningene mellom Oslo og Alicante ligger på dette prisnivået:

Hos SAS ligger prisen for utreisen fra Oslo på 1670 kroner 12. juli, mens hjemreisen kommer på 1344 kroner 19. juli, begge flyvningene har en håndbagasje inkludert i reisen: Totalt 3014 kroner tur/retur.

Norwegian har her priser på 1597 kroner til Alicante den 12. juli, og 1334 kroner tilbake til Oslo igjen, 19. juli. Her er det en gratis veske under setet inkludert: Totalt 2931 kroner tur/retur.

Pakkeprisen til Momondo havner på 1594 kroner. Her tar flyselskapet Ryanair deg til Alicante, mens KLM Royal Dutch Airlines flyr fra. Hvor mye bagasje som er inkludert er ikke oppgitt for denne flyvningen.

Det er altså en kombinasjon av billetter fra Ryanair og KLM som gir deg den laveste prisen til dette reisemålet - og halv pris sammenlignet med de to andre aktørene.

SAS og Momondo

Resten av reisedestinasjonene vi gjorde en prissjekk på var utsolgt, eller ikke tilgjengelig på datoene hos Norwegian.

En ferietur til Gran Canaria fra Oslo, med destinasjon Las Palmas koster 2073 kroner til, den 12. juli og 1245 kroner fra 19. juli, hos SAS. Her er kun håndbagasje inkludert: Totalt 3318 kroner tur/retur.

Den samlede prisen til Momondo viser 2995 kroner tur/retur, med SAS. Her er det ikke oppgitt bagasje, men turen sammenlagt blir billigere.

Her lønner det seg altså å bestille reisen med SAS via en annen aktør.

Ikke Roma som destinasjon

Norwegian opplyser i en e-post at Roma ikke er med i deres sommerprogram for juli.

Skal du reise til Roma i det gitte tidspunktet havner en tur/retur med SAS på 1929 kroner, med en håndbagasje inkludert.

Bestiller du med Momondo vil du få en samlet pris på 1655 kroner, med håndbagasje. Flyvningen blir gjort av SAS.

Hva med Reykjavik?

Å bestille billetter til Island i skrivende stund er et godt valg om man vil være sikret en eventuell avbestilling ettersom landet er gult og unntatt det globale reiserådet. Lav smitte gjør det også sannsynlig at landet vil holde seg gult i tiden fremover.

Vi har sjekket priser på en flyvning mellom Oslo og Reykjavik. Her havner en tur/retur med flyselskapet SAS på 3039 kroner, med en håndbagasje.

Momondo derimot er et litt billigere alternativ med en samlet pris på 2989 kroner, også her med håndbagasje og SAS som flyselskap.

Om priser på flybilletter

Som du kan se av vår prissjekk, er Norwegian et rimelig alternativ - der de faktisk har billetter tilgjengelig.

Til de andre reisemålene kan det lønne seg å sjekke søkemotorer for flyreiser for de rimeligste alternativene - men pass på å sjekke vilkår for billettene om du velger å bestille derfra. Disse kan ofte være annerledes enn ved bestilling direkte fra flyselskapene.

Om prissjekken: Vi har sjekket priser på flybilletter til fem destinasjoner i Europa, hos SAS, Norwegian og laveste pris hos søkemotoren Momondo. Alle billetter er fra Oslo 12. juli med retur 19. juli. Samtlige priser er innhentet 7. juni.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer