Restaurant:

Prissjokk på 17. mai

Restauranten la på 25 prosent på prisene på 17. mai, men glemte å oppdatere menyen.

OVERRASKELSE: Ingen hysterisk sum for middag på 17. mai, men prisene stemte ikke overens med menyene. Foto: Elisabeth Dalseg
OVERRASKELSE: Ingen hysterisk sum for middag på 17. mai, men prisene stemte ikke overens med menyene. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert

17. mai er festdagen over alle, og pengene sitter løst. Både i Bergen og Oslo har folk punget ut flere titusener for et bord på et populært utested, og Zachariasbryggen i Bergen tok 300 kroner per stol.

Den dyreste bordpakken i fjor ble solgt for 80 000 kroner på utestedet Nox Sollihagen, og TV 2 kunne melde at Lawo Terrasse solgte bord til 20 000 kroner. På Way Down South i Oslo gikk de for en litt annen variant: De la på 25 prosent på regningen.

Spisefølget - som også DinSides journalist var en del av - fikk beskjed om at maten var priset opp, men hadde ikke fått beskjed om at dette også gjaldt drikke.

I menyen kostet maten 439 kroner, men på regningen sto det 548 kroner per person. De 850 kronene vinen kostet i menyen, ble til 1062,5 kroner på regningen.

Middagen, som på en vanlig dag hadde kostet 3364 kroner, kom på 4205 kroner.

Doble lønnskostnader

Sjef for Way Down South, Giacomo Caramaschi, skriver i en e-post til DinSide at de bestemte seg for å legge på et 17. mai-tillegg før de åpnet opp for bordreservasjoner.

- Kostnaden ved å ha folk på jobb er dobbel på helligdager, og derfor ga det mening for oss å innføre et slikt tillegg. Da vi åpnet opp for bordreservasjoner holdt vi nettportalen stengt slik at bestillinger måtte gjøres via e-post, forklarer Caramaschi videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer