Pristest av reisehåndbøker

Utvalget er enormt, prisene svært forskjellige og oppdateringsfrekvensen ujevn. Vi har sjekket markedet for populære reisehåndbøker.

Både størrelse, alder og pris varierer stort i utvalget av reisehåndbøker. Her med en fra Footprint.
Både størrelse, alder og pris varierer stort i utvalget av reisehåndbøker. Her med en fra Footprint. Vis mer
Publisert

Mange tør knapt legge ut på reise uten å ha minst én reisehåndbok i bagasjen. Ryggsekkreisende over hele verden baserer seg gjerne på den mest kjente serien, Lonely Planet. Bokhandlernes reiseavdelinger inneholder imidlertid mange andre store og små guider i bokformat. Tilbudet til forskjellige populære destinasjoner og områder viser at både størrelse, oppdatering og priser varierer kraftig.

Stort og smått

For den som skal reise til ett land eller en enkel by er det aller best å velge en spesifikk reiseguide for det stedet. De fleste populære storbyer og områder har egne guider. Besøker du Provence har du sikkert mer nytte av en guide til Syd-Frankrike og Provence enn en som dekker hele landet. Skal du til Roma bør du satse på en Romaguide fremfor en Italiaguide. Ved reiser rundt i land og områder bør valget falle på de mer generelle guidene. Kjøper du én guide for hvert land på din reise gjennom Syd-Øst Asia blir det ikke plass til verken billige suvenirer eller badetøy.

Vi sjekket

For å gi deg et inntrykk av valgmulighetene og prisene har vi valgt ut populære steder, områder, land og kontinenter. Utvalget varierer stort. Til vår overraskelse fant vi få guider til USA (men det finnes en enorm underskog av guider til forskjellige byer og områder i statene, som det gjør til mange av verdens mest populære reisemål). Vi fant mest å velge for deg som skal til Thailand, New York eller de greske øyene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer