Pristest: Sportsutstyr på fly

Skal du på skiferie, ta med sykkelen eller surfe i vinter? Vær forberedt, det kan fort bli dyrt.

Publisert
Sist oppdatert

Det er svært individuelt hva de forskjellige flyselskapene tar seg betalt for å frakte sportsutstyr på reisen.

Vi samlet derfor informasjon fra de største så du kan ha prisene i mente når du velger hvem du skal reise på skitur til Alpene, surfetur i Brasil eller sykkeltur i Australia med.

Noen selskaper stikker seg ut fra andre. Verdt å nevne er Lufthansas gratis transport av skiutstyr. Her har du lov å ha med deg en kolli ekstra med skiutsyr uten at det koster deg noe som helst.

Bristish Airways har gått andre veien, og har lagt ned forbud mot å ta med seg surfe- og windsurfingutstyr. Med andre ord - er du en surfer, vet du hvem du ikke må booke med.

Vi anbefaler alle å ringe til de respektive selskapene hvis de skal ha med seg sportsutstyr på tur. Det er et komplisert tema fordi alle flyselskapene har forskjellige regler. Av og til kan ekstrakostnader i sammenheng med størrelse (cm) også gjelde.

Vi håper tabellen under likevel gjør jobben litt lettere for deg.

Merknader til tabellen:*Prisene gjelder per strekning du flyr, og er i NOK etter dagens kurs. Hvis utstyret ditt er ekstra tungt, så tilfaller det også overvekt hos mange selskaper. Sjekk de respektive hjemmesidene for priser. Noen selskaper krever at du sender tunge ting som cargo, bla. KLM, hvis vekten er over 32 kilo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer