Privat i Oslo: En hulemann, 43 roller og et klassisk herværk

Høyt henger de, mye koster de... men de er forbausende søte og verdt hver eneste krone du må ut med for et par billetter. Vi snakker om de private teaterne, selvfølgelig.

Publisert
Sist oppdatert
Bjarte Hjelmeland sjonglerer 43 forskjellige rollefigurer i vår. 42 av dem ser du i Helt besatt på Smuget. Her i den siste - Jeppe på Bjerget.
Bjarte Hjelmeland sjonglerer 43 forskjellige rollefigurer i vår. 42 av dem ser du i Helt besatt på Smuget. Her i den siste - Jeppe på Bjerget. Vis mer


Etter en heller primal vinter med Hulemannen, et enmannsshow med Sven Nordin, gjør Chat Noir plass til Ylvis guttene og nok en runde med snill humor og musikalske ablegøyer. Musikalen Fame, etter filmen med samme navn, har flyttet fra Chat Noir til Sentrum Scene, og spiller til slutten av februar. Evig-aktuell i disse Idol, Popstars og Fame-factory dager.

Victoria er gresset grønnere og fjorden enda dypere i det litt absurde showet Herbjørns verden og Ingrid Bjørnov kommer tilbake med musikalske godbiter i Klassisk Hærverk

Nylig gjenoppståtte Edderkoppen får besøk av den spektakulære magikeren og illusjonisten Joe Labero fra februar. .

Sommerklubben får en ny vinter når Chateau Neuf åpner dørene i disse dager. Med: Otto Jespersen, Thomas Giertsen, Anne-Kat Hærland og Tommy Steine.

Suskessforestillingen Hjertelig hilsen Hege og Kjersti er sett av mer enn 50.000 og fortsetter på Dizzie Showteater til 27 mars.

Bjarte Hjelmeland inntar scenen på byens største kjøttmarked Smuget med Helt besatt - der han bekler 42 roller i løpet av et par timer. Fra 6. mars.

Black Box Teater flytter inn i gamle Bergene sjokoladefabrikk på Rodeløkka. De nye lokalene innvies med den engelske performanceteatergruppen Forced Entertainments produksjon First Night 26. og 27 februar, og åpner storstilt for alle med en 6 timers lang forestilling med samme ensemble: And on the thousandth night. Teaterinteresserte inviteres til å komme og gå. Det blir også både DJs og annen underholding. I løpet av våren får teateret besøk av Verdensteateret, Petrusjka Teater - og Kate Pendry gjør den omstridte monologen Tales from a Wicked Child i midten av mars. Se nettsidene deres for videre program.

Det Åpne Teater blir det urpremière på Wetle Holtans Dikteren med Robert Skjærstad (Fra budbringeren) i hovedrollen. I tillegg blir det blir det både nordiske teaterdager og dramatikkfestival i juni.
Parkteateret slår til med (ML) - en marxist-leninistisk popmusical torsdag 19. februar. Det ryktes om at Kristin Halvorsen synger og Pål Steigan danser - og det er lovet en gjesteopptreden av Mao. Kanskje han skal steppe? Videre utover våren byr parkteateret på alt fra skolerevy til dokumentarfilmfestival.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer