Privat puddersnø

De kaller seg verdens eneste private ski- og golfklubb, og garanterer at du slipper både kø og mas. Bare så synd du neppe kan bli medlem.

Publisert
Sist oppdatert

Klubben med den eksklusive køfrie garantien ligger i USA. Den heter Yellowstone Club og ligger i Montana i det nordvestlige hjørnet av Yellowstone Nasjonalpark. Klubben råder over et område på 13.400 acres, som tilsvarer drøye 54.000 mål. Det kan høres rikelig ut, og er det nok også, siden klubben har strenge krav til hvor få mennesker som skal ha mulighet til å oppholde seg her samtidig. Det finnes kun 864 medlemmer ifølge klubben selv, og du kan kun bli medlem etter invitasjon.

Klubben

Klubben ble opprettet av Tim og Edra Blixseth for fire år siden. Her er både golfbane, fiskemuligheter, barneprogrammer, restauranter, 24-timers service og varierte bomuligheter med gjestemuligheter i egne hytter. Skiområdet har flere heiser og tråkkede løyper. Mer enn halvparten av klubbens område består av skiterreng som er tilgjengelig for medlemmer og gjester.

Medlemskap koster 250.000 dollar (omkring 1,5 millioner) i innskudd, i tillegg til 16.000 dollar (100.000 kroner) i årlig avgift. Medlemmer må også kjøpe bosted i området.

Boligene

Det er ikke småtterier som finnes av boligmasse i dette området i fjellene i Montana. De billigste variantene koster drøye fem millioner kroner, men det er ingenting sammenlignet med hva du må punge ut for en ranch på vel fem mål. 50 millioner er prislappen omregnet i kroner. Og merk at det å eie boligmasse her ikke er det samme som å få medlemsskap i den eksklusive klubben, selv om det er sannsynlig å anta at det er en fordel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer