Privatjet på fremmarsj

Luksuslivet i lufta er igjen hot. Salget av private jetfly øker.

Publisert
Sist oppdatert

Det er igjen trendy med private luksusfly. Etter flere år da slike har blitt sett på som skrikende symboler på sløsing og rådyre frynsegoder, selges det nå rekordstore mengder private jetfly. Det meldte USA Today i en artikkel tidligere i høst.

Tilbake

Etter to års salgsnedgang, leverer nå verdens produsenter av private jetfly ti prosent flere fly i år enn på samme tid i fjor, og analyseselskapet Forecast International spår økning i salget på 157 prosent fra i år til 2011.

 • Se bilder av noen av de lekre privatflyene som selges nå
 • Det er flere grunner til at salget av private fly nå øker:

  Fra leketøy til verktøySpesielt i USA har det vært mye negativ oppmerksomhet knyttet til priviligerte ansattes private bruk av bedrifters private jetfly. Men disse historiene begynner nå å bli utdaterte, og flere bedrifter føler seg igjen komfortable med å frakte toppsjefene på private vinger. Det er et skifte fra å betrakte private jetfly som rikfolks leketøy, til å se på dem som legitime redskaper for å øke produktiviteten.

  SkattefordelerSkatteregler som gir bedriftene større økonomisk utbytte av investeringene i for eksempel private fly ble innført i 2003 og har ført til økt etterspørsel etter disse varene.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer