Produksjonsfeil på nasjonale ID-kort

Leverandøren av pass og nasjonale ID-kort, Thales, har avdekket en feil som kan berøre et helt parti med nasjonale ID-kort. Leveringstiden øker til 6–7 uker.

Illustrasjonsbilde av norske nasjonale ID-kort. Foto: Heiko Junge / NTB
Illustrasjonsbilde av norske nasjonale ID-kort. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er svært leit at denne feilen har oppstått, og vi vil beklage dette overfor innbyggerne, sier avdelingsdirektør Bjørn Vandvik i Politidirektoratet.

Direktoratet opplyser i en pressemelding at leveringstiden øker til seks til sju uker for søknader mottatt fra og med i dag, 26. august.

- Alvorlig

Dette problemet kommer etter måneder med produksjonsutfordringer og etterslep på pass.

- Dette er alvorlig, og det har vi kommunisert tydelig til Thales, og det vil bli fulgt opp videre. Vi er opptatt av at personer som har et umiddelbart behov, skal sikres et nasjonalt ID-kort raskt dersom de kan dokumentere det. Ellers vil man få tilbud om et nødpass etter gjeldende kriterier, sier Vandvik.

Dette utdypes slik i pressemeldingen:

- Personer som skal hente ut medisiner, trenger tilgang til nødvendige tjenester som Nav, eID, banker og lignende, legitimere seg overfor arbeidsgiver, ha oppkjøring, eksamen eller andre tungtveiende grunner, vil få et nasjonalt ID-kort innen en uke pluss postgang.

Svakhet

Feilen som er oppdaget, går ut på en mulig svakhet mellom antenne og chip i ID-kortene, noe som kan gjøre at chipen ikke kan leses av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer