Protester mot luksushotell ved Machu Picchu

Perus president vil satse på luksusturisme, men møter protester.

Publisert
Sist oppdatert

President Alan Garcia vil trekke til seg flere turister med fete lommebøker, og har nå signalisert at han vil godkjenne bygging av flere luksushotell helt oppe ved inkabyen Machu Picchu, ruinene som regnes som et av verdens syv nye underverker.

Planene blir møtt med protester av folk som ikke vil at luksushotellene skal bygges, skriver TimesOnline og USA Today.

Hvert år besøker rundt 800.000 turister inkaruinene, og for Peru blir turismen en viktigere og viktigere inntektskilde. Og stadig flere turister med mye penger besøker landet. I Cuzco finnes det nå rundt et halvt dusin luksushotell.

Etter at Machu Picchu kom på listen over de syv nye underverker, har turiststrømmen økt kraftig. Foto: Paul Jacob Hansen
Etter at Machu Picchu kom på listen over de syv nye underverker, har turiststrømmen økt kraftig. Foto: Paul Jacob Hansen Vis mer


Les om og se bilder av inkaruinene: Kappløp mot Machu Picchu

Ingenting til de fattige

Lokalbefolkningen er ikke fornøyd med utviklingen, ettersom det er internasjonale hotellkjeder som bygger luksushotell i landet, og dermed er det ikke så mye av pengene som kommer innbyggerne til gode.

De aller fleste peruvianere som bor rundt Cuzco er bønder, og de tjener lite på at det kommer flere rike turister, hevder de som protesterer mot luksushotellene.

I februar holdt de flere demonstasjoner ved Machu Picchu, og oppfordret til streik.

- Vi trenger rent vann, helsetilbud og skoler. Hver dag ser i busslaster av turister komme hit, men vi ser lite til pengene deres, sa demonstrant Salvatore Vasquez til TimesOnline.

Kilder: USA Today og TimesOnline


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer