Prøv nakenkokkens matsuksess i London

Jamie Olivers TV-restaurant, Fifteen, har blitt en braksuksess i den britiske hovedstaden. Vil du ha en smak, bør du bestille tidlig.

Publisert
Sist oppdatert

Mat

Frister et besøk på kjendisrestauranter? (Avsluttet)
Ja(53%) 151
Nei(25%) 72
Forsåvidt, men ikke på grunn av kjendisstatusen(22%) 63
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Du har kanskje sett dem på TV, de 15 arbeidsledige ungdommene som TV-kokken Jamie Oliver skal transformere til kokker. I løpet av noen måneder blir de prospektive restaurantarbeiderne drillet fra matanalfabeter til kokker, og mens vi følger TV-bildene fra serien som nå går på TV Norge, kjenner vi allerede fasiten. Restauranten Fifteen åpnet i november, og har umiddelbart blitt en stor suksess.

Mer ser du lenger ned på siden.

Frokost, lunsj eller middag

Jamie Olivers tredje kokebok "Glade dager med den nakne kokken" er nylig kommet ut på norsk hos Gyldendal. Foto: Ikke bruk
Jamie Olivers tredje kokebok "Glade dager med den nakne kokken" er nylig kommet ut på norsk hos Gyldendal. Foto: Ikke bruk Vis mer


Jamie Oliver har blitt en av de fremste eksponentene for matkunst på TV i Storbritannia, og har tatt steget opp på britenes A-kjendisliste. Hypen blir ikke mindre ved at han har brukt statusen sin til å omskolere skoletapere og arbeidsledige ungdommer til kokker. 15 unge har gått i skole i seks måneder, og planen er at 15 nye skal få sjansen hvert år. I restauranten Fifteen i London kan du selv se første kull fra Jamies kokkekurs i aksjon.

Nominert til årets nykommer

Fallhøyden for en av britenes fremste kokkekjendiser har vært stor i dette prosjektet. Mange har ønsket å kunne si at dette ble en stor flopp. Men det har restauranten altså til nå ikke vært. Bestillingslister på flere måneder for middag er en fjær i hatten, og restaurantanmeldelser har stort sett vært positive. Noen klager på prisene, men siden overskuddet går til veldedighet, betaler man kanskje med litt mer velvilje?

Fifteen har nylig blitt nominert til årets nykommer i Londons mest prestisjefylte restaurantkonkurranse, Tio Pepe Carlton London Restaurant awards. Spådommene går ikke mot seier i år, siden restauranten kun har vært åpen siden november, men sjansene er der neste år også. Uansett er det ingen tvil om at Jamie Oliver igjen har funnet en gylden oppskrift til suksess.

Du kan prøve selv

Restauranten har adresse Westland Place i London, i bydelen Hoxton. Nærmeste undergrunn er Old Street Tube. Bestillingslistene for middag og lunsj er avskrekkende lange, men prøv frokost, eller sving innom baren. Åpningstidene er 0800 til 1030 for frokost, baren åpner klokken 11 og holder oppe til 24.

Ekstern lenke:

 • Fifteen på nett

  Aktuelle matsaker fra DinSide Reise:

 • Førsteklasses i 2. etage

 • Skandinavias beste mat
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer