Pub til pub

Guinness, Baileys og irish coffee. Og billig middag. Vi anbefaler noen puber i verdens drikkehovedstad.

Publisert
Sist oppdatert
O'Neill's like ved turistsenteret.
O'Neill's like ved turistsenteret. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Verden over drikkes ti millioner glass med Guinness hver dag - hvor mange som konsumeres i Dublin vet vi ikke. Men noen er det nok. Byen har en pub på hvert hjørne og vel så det, og mange steder er det kun den mørke brune fra Guinness som teller. Dublins puber åpner gjerne på formiddagen - i god tid før lunsj, og holder det gående til 23-24 om kvelden. Skal du feste ut til neste morgen, må du finne deg en nattklubb.

Skroll ned for mer.

De dublinske

Dawson's Lounge har ikke plass til mange.
Dawson's Lounge har ikke plass til mange. Vis mer


Byens, og landets, minste pub huser bare en håndfull mennesker om gangen, og er nyrenovert. Dawson Lounge ligger i Dawson street. På O'Neill's i Suffolk Street kan du nyte mat og drikke på en av de mest berømte av byens puber. Den ligger like ved turistsenteret. Der Mulligan's i Poolbeg Street ligger, har det vært pub siden 1782. Bygningen som ligger der nå, er fra 1850-årene, og interiøret har knapt endret seg siden 20-tallet. Her har storheter som John F. Kennedy og Bing Crosby vært gjester i sine unge år. Palace Bar i Fleet Street (Temple Bar), er upretensiøs og uoppusset, og hadde for ikke lenge siden sin egen barkatt. Nå strømmer turistene til, og sportsentusiastene på kampdager. Vil du oppleve tradisjonell pubstemning med levende musikk og riverdance, kan du dra ut av sentrum til Taylor's Three Rock Bar (Grange Road, Rathfarnham). Her får du stemning og show. Passer best for flere som drar sammen. I Dalkey, syd for sentrum, bor de rike og berømte. (Mer om dette i våre tips ut av byen.) Og her ligger The Club, puben der du kan ha et lite håp om å treffe på Enya, Bono, the Edge og andre musikkhelter fra den grønne øya.

De moderne

Blir det overdose av mørkt treverk, knirkende bordgulv og blyglassvinduer, finnes sprekere og mer moderne alternativer. Buskers i Fleet Street (Temple Bar) gir deg neonlysende avbrekk fra tradpubene akkompagnert av live DJ hver dag. Fri inngang til Boomerang - en trendy nattklubb der du kan fortsette festen etter pubenes stengetid. På Cocoon Bar & Coctail Lounge i Royal Hibernian Way, er det stil og luksus som råder. Flott sted å strekke beina etter shoppingbravader i Grafton Street. Coyote Lounge i D'Olier Street er sofistikert og stilig, og et sted for deg som setter pris på romslig vinliste fremfor ølutvalget. Enorme Fireworks ligger i en renovert brannstasjon, og har tre etasjer med kapasitet til å betjene 1.000 kunder. Tara Street er adressen å oppsøke for et av de mest polulære stedene i byen. likeså er Fitzsimons of Temple Bar i East Essex Street et av mustene på byturen. Tre etasjer med live musikk, dansing, sang og drikke. Byens homser går på The George. Det gjør også modeller og stylister. Baren ligger i South Great Georges Street, og har også egen nattklubb.

McDaid's i Harry Street.
McDaid's i Harry Street. Vis mer


De litterære

Irsk litteratur og alkohol hører av en eller annen grunn sammen, og Dublins puber har alltid vært linket til skjebnen til mange av byens litterære helter. På The Duke på Duke Street, tok Joyce en dram, og fornærmet en mindre kjent skribent på det groveste. (De ble senere bestevenner.) Davy Byrnes i samme gate ble udødeliggjort i Ulysses, og har vært en favoritt blant artister, skribenter og politikere i generasjoner. I 50-årene var McDaid's ved Harry Street den fremste litteraturpuben i byen, nå mer pop blant studenter og unge turister. Tidligere nevnte Palace i Fleet Street var en favoritt for forfatter Flann O'Brien i unge år. Doheny & Nesbitt i Lower Baggot Street i hjertet av byen, er en av byens eldste puber, men fortsatt en favoritt blant ledende politikere, mediefolk, kunstnere og forfattere.

Noen andre tips

Café En Seine i Dawson Street er en av de mest spektakulære barene i Europa, med artdeco dekor og høyt glassatrium. Jazzmusikk og romslig meny for den sultne. Morostedet Down Under in Major Toms like ved Grafton Street spesialiserer seg på australsk øl og høy partyfaktor. I Dublin's Left Bank Bar i Alglesea Street (Temple Bar) kan du nyte din drikke i lokalet der irene i sin tid oppbevarte sine formuesreserver. Bygningen var en gang en del av sentralbanken. Vil du se de nye U2, bør du besøke Eamonn Dorans i Crown Alley (Temple Bar). Stedet åpnet i 1994, og har etablert seg som scenen for kommende musikkstjerner.

Tilbake til innledningen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer