Pub til pub

Guinness, Baileys og irish coffee. Og billig middag. Vi anbefaler noen puber i verdens drikkehovedstad.

Publisert
Sist oppdatert

Verden over drikkes ti millioner glass med Guinness hver dag - hvor mange som konsumeres i Dublin vet vi ikke. Men noen er det nok. Byen har en pub på hvert hjørne og vel så det, og mange steder er det kun den mørke brune fra Guinness som teller. Dublins puber åpner gjerne på formiddagen - i god tid før lunsj, og holder det gående til 23-24 om kvelden. Skal du feste ut til neste morgen, må du finne deg en nattklubb.

Skroll ned for mer.

De dublinske

Byens, og landets, minste pub huser bare en håndfull mennesker om gangen, og er nyrenovert. Dawson Lounge ligger i Dawson street. På O'Neill's i Suffolk Street kan du nyte mat og drikke på en av de mest berømte av byens puber. Den ligger like ved turistsenteret. Der Mulligan's i Poolbeg Street ligger, har det vært pub siden 1782. Bygningen som ligger der nå, er fra 1850-årene, og interiøret har knapt endret seg siden 20-tallet. Her har storheter som John F. Kennedy og Bing Crosby vært gjester i sine unge år. Palace Bar i Fleet Street (Temple Bar), er upretensiøs og uoppusset, og hadde for ikke lenge siden sin egen barkatt. Nå strømmer turistene til, og sportsentusiastene på kampdager. Vil du oppleve tradisjonell pubstemning med levende musikk og riverdance, kan du dra ut av sentrum til Taylor's Three Rock Bar (Grange Road, Rathfarnham). Her får du stemning og show. Passer best for flere som drar sammen. I Dalkey, syd for sentrum, bor de rike og berømte. (Mer om dette i våre tips ut av byen.) Og her ligger The Club, puben der du kan ha et lite håp om å treffe på Enya, Bono, the Edge og andre musikkhelter fra den grønne øya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer