Pubelskerens store festdag

St. Patrick's Day er Irlands nasjonale festdag, men det er i New York feiringen av irenes skytshelgen er størst. Dagen feires av pubelskere over hele verden.

Publisert
Sist oppdatert

17. mars er irenes svar på vår 17. mai. Da feires altså St. Patrick, Irlands skytshelgen, med parader, musikk, dans - og selvsagt en pint Guinness eller to. Uansett hvor de befinner seg i verden kommer irene til å feire sin "nasjonaldag". Arrangeres det ingen parade eller annen tilstelning, blir det i hvert fall en tur på nærmeste irske pub.

BILDER fra St. Patrick's-feiringer

Her ser du hva som skjer i forbindelse med St. Patrick's Day i Dublin, New York og Oslo:

Dublin:

Har du sjansen til å dra til Irlands hovedstad for å feire St. Patrick's Day, er du heldig. Her feires skytshelgenen fire dager til ende, med parader, konserter, kunstutstillinger, danseoppvisninger, teaterforestillinger, marked der du får smake irske spesialiteter, skattejakt for barna, den tradisjonsrike rokonkurransen mellom Irlands to eldste universiteter, Trinity og UCD, sirkus og mye mer.

Den største begivenheten er den store festivalparaden, St Patrick's Festival Parade, fredag 17. mars. Da stiller 700.000 tilskuere seg opp for å se 3.000 utkledte paradere gjennom et bilfritt Dublin sentrum. Freske kostymer og farger - men selvsagt en hovedvekt på grønt, siden vi snakker om den grønne øya, Eire.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer