Pudder i Norges charterfavoritt

DinSide testet pudderet i Bad Gastein og fikk uforventede ferskvarer...

Publisert
Sist oppdatert

Fjellene rundt Bad Gastein i Østerrike er ikke de største og mest spektakulære i Alpene, men for en nordmann er det likevel skimessig som å komme til Disney World etter å tilbrakt den årlige ferien i Tusenfryd. Så det er med forhåpninger, men ikke de aller største, jeg møter alpeguide og fjellgeit Robert Lindebner.

- Vi er heldige, det er mye og tørr snø til å være så sent på sesongen, sier han i det vi håndhilser nede i våryre gater blant brune fjellsider i Gasteinerdalen.

Ikke mye å se til perfekte pudderforhold her. Det er sent på sesongen i Alpene og jeg har reist til ompaland for å teste alle nordmenns alpefavoritt.

Grunnen er ganske enkel. Hvert år reiser det flere nordmenn hit på skiferie enn til noe annet sted i Alpene. Men byr Bad Gastein og området rundt på mer en termiske bad, fuktig afterski og trivelige alpehytter? Hva kunne off piste guiden vår by på?

Vi ble både frakjørt, opplært og overrasket...

Se store bilder fra Sportgastein her:

Blåser hardt på toppene

Også med på dagens pudderjakt er en av de mange svenske vintereksilene i dalen, Christian Eberstein. Sammen setter trekløveren kursen rett mot Sportgastein, skiområdet som ligger 20 minutters kjøring fra landsbyen Bad Gastein, men fortsatt er del av de fem anleggene som utgjør heissystemet Gastein.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer