Pudderdrøm i Myrkdalen

DinSides reporter reiste til Myrkdalen for å sjekke en av Norges største investeringer på alpinfronten denne vinteren.

Publisert
Sist oppdatert

- Du blir som en tiåring igjen når du kjører løssnø.

Linda Risanger ligger rett ut i skråningen fylt med pudder, spiser snø med begge hendene og ler.

Hun er en av fire heldige som jobber som skipatrulje i Myrkdal Fjellheiser. Skisenteret ved Voss Fjellandsby som har investert 75 millioner kroner før årets sesong. Finanskrise og ellers stram nasjonal økonomi ser ikke ut til å ha punktert entusiasmen hos verken ledelsen eller de som jobber her.

Store ting på gang

Vi har akkurat tatt den nye ekspressheisen fra bunnstasjon og blitt (de)motivert av Verdenscupen i freestyle, kulekjøring som er i full gang i bakken under oss. På hoppkanten øverst i løypa står løpssjef Kari Traa og passer på at akrobatikken skjer etter kunstens strenge regler.

Dagen før ble det første verdenscuprennet i skicross arrangert i senteret. Det har skjedd, og skjer fortsatt store ting i Myrkdalen denne sesongen. Ifølge dagelig leder i Myrkdal Fjellheiser, John Ivar Norheim, satser anlegget på å være et av Nordens største innen 15 år. Da skal anlegget få en kapasitet på 15.000 gjester per dag. I dag tar de imot rundt 3.000 på en god helgedag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer