Pundet har ikke vært billigere på 13 år

Nå koster det under ti kroner.

Rule Britannia har fått økonomiske problemer, og dermed har pundet rast. Foto: Colourbox
Rule Britannia har fått økonomiske problemer, og dermed har pundet rast. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Per 27/4 koster et britisk pund 9,60 kroner, ifølge Norges Bank. Månedsgjennomsnittet for januar, februar og mars, viser at pundet ikke har vært billigere på 13 år. Vi må helt tilbake til 1996 for å finne igjen en kurs på under ti kroner. Se oversikten over kursutviklingen her.

Det står ikke så bra til med den britiske økonomien for tiden. Landet er offisielt inne i en resesjon, det vil si at brutto nasjonalprodukt faller. Det er ikke gode nyheter for britene, men det er gode nyheter for alle anglofile nordmenn som kunne tenke seg å dra på ferie til øyriket. Slik ståa er nå, er det lite som tilsier at pundet kommer til å styrke seg særlig i nærmeste fremtid.

Så, dermed er det ingen grunn til å nøle. Til Storbritannia med deg. Hva med en storbyferie til London? Eller en bilferie fra pub til pub på den engelske landsbygda? Fotballtur med gutta? Strandferie på en av Cornwalls flotte sandstrender?

Mulighetene er mange i Rule Britannia.

Her er noen saker til inspirasjon:

- Ta sydenferien i England - på en av Cornwalls hvite strender

- Her bor du best på englandsturen - se listen over de beste hotellene

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer