Pupper, lår og masse stil

BARCELONA: Miniskjørt, nettingstrømper og fete solbriller. Syrefarger, trykk og antikt. Sjekk ut hva som gir streetkred i Barcelona denne våren.

Publisert
Sist oppdatert
Miniskjørt, tights og flate pumps, slik var det i 1985 og slik har det blitt også i 2004.

Foto: Inga Holst
Miniskjørt, tights og flate pumps, slik var det i 1985 og slik har det blitt også i 2004.

Foto: Inga Holst Vis mer

Pupper, lår og masse stil

 1. Streetkred i Barcelona


Nedover Passeig de Gràcia feier fiffen i hel Burberry-trench og ti centimeters krokodilleskinnstrukne hæler, mens i de mer rocka bydelene Born og Raval er det helt andre effekter som gjelder når en skal vise hva en er god for.

Streetkred i Barcelona

Sprudlende gatemote

Nettingstrømper, knallfarger og ekte 80-tallseffekter som som tights og pumps à la Madonna og Like a virgin. Antikke kåper, blonder og alpeluer. Piratkopierte Custo-trykk og asymmetriske miniskjørt. Dreadlocks og fete solbriller. Skal du til Barcelona i vår kan du forberede deg på et vilt, frekt og ikke minst elegant motebilde. Lar du deg inspirere er du aldri langt fra omgjøre inspirasjonen til et sexy skjørt eller en rå jakke. Catalunya og Barcelona har høyest BNP i Spania og har en stor og sterk tekstilindustri. Innbyggerne er opptatt av design og arkitektur; med disse faktorene i bunnen kan du forberede deg på husmødre i Luis Vuitton-hjelm i skinn og høye hæler på Vespa, treåringer i Prada-sko og kanskje Europas kulest kledde ungdom. La deg likevel ikke lure av den sprudlende fasaden: De spanske lønningene er fortsatt lave (sosialistene går til valg på at minimumslønningene skal heves fra 500 til 600 euro, p.t. tilsvarende 4.200 til 5.040 kroner) og vel en tredjedel av spanjolene bor hjemme hos foreldrene til de har fylt 30 år.

Hver bydel, sin smak

Alle Barcelonas bydeler er mettet av lekre forretninger. Likevel finnes det noen nyanseforkjeller i utvalg og stil bydelene i mellom.

 • Born: Små, sære forretninger ofte med lokal design.

 • Eixample: Fasjonabelt, eksklusivt og sinnsykt dyrt. Carolina Herrera, Chanel og Armani ligger i vegg i vegg med de spanske designhusene som Pedro del Hierro. Sjekk særlig ut Ramblas de Catalunya.

 • Raval: Prostituerte, illegale invandrere og narkomane har fått selskap av kunstnere, nye gallerieiere og smarte designforretninger. Smått og sært.

 • Gràcia:: Studenter, kunstnere, designere og partyfolk ruler de smale gatene i Gràcia. Deilige små forretninger og generelt litt lavere prisnivå enn i de mer sentrumsnære avenyene.

 • Diagonal: Diagonal er ingen bydel, men en gjennomfartsåre. Her ligger de virkelig store motegalleriene av typen Calvin Klein og Donna Karan. I vår starter Barcelonas nye bytrikk å kjøre langs Diagonal-avenyen. Sjekk også ut de gigantiske kjøpesentraene L'Illa ved Numancia og Diagonal Mar i bydelen Besos; Her finnes luksuriøse matmarkeder og de ekslusive merkene ligger vegg i vegg med de populære konfeksjonsforretningene.

 • Sant Gervasi: Borgerlig VIP-bydel med kvalitetsforretninger. Alt i lekre sko og fantastiske bakerier og ekstravaganter prislapper.
 • Alt i Barcelona

  Byen der jakkene gråter
  Supermodellenes hangout i Barcelona
  Markeder i Barcelona
  Barcelona for en neve centimos
  Sprekt homsehotell i Barcelona
  Elegant småbyluksus i Nord-Spania
  På en gyllen snurr - dukk ned i vinkjellerne.
  BILDESPESIAL: Vakkert og frekt på vårens motemesse.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer