Oslo lufthavn

Pus havnet i kattepine

Stakk av fra bagasjebåndet på flyplassen. Så startet en 14 dager lang kattejakt.

REDDET: Jonas Østvold, som er Terminal Supervisor i Avinor fanget inn katten. Foto: Avinor.
REDDET: Jonas Østvold, som er Terminal Supervisor i Avinor fanget inn katten. Foto: Avinor. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å reise med fly kan oppleves skummelt for mange. Nye lyder, ukjente mennesker og masse som kan få stresshormonene til å jobbe på høygir.

For våre firbeinte venner, som blir sendt via bagasjetransport i flyet, kan det være fristende å forsøke å unnslippe når muligheter er der.

Og det var akkurat det som skjedde med denne søte katten på Oslo Lufthavn i jula.

- Katten kom fra Trondheim til Oslo Lufthavn lille julaften. Buret hadde blitt skadet et eller annet sted på veien, og katten klarte å smette ut og unna, forteller kommunikasjonsdirektør Harald Nygaard Kvam til DinSide.

- Den forsvant inn i bagasjeområdet vårt, som er svært stort og med veldig mange trange områder. Dermed klarte ikke de ansatte å fange den umiddelbart, forklarer Nygaard Kvam.

Katt i knipe

Men katten har som kjent ni liv, og flukten varte heldigvis ikke evig. For de lufthavnansatte gjorde alt de kunne for å fange den sky katten inn. Men lett var det ikke.

- De ansatte på Oslo Lufthavn har gjennom jula satt ut mat og vann, i håp om å lokke til seg katten.

Vi har sett at den har vært og forsynt seg, men bare når det ikke var folk der. Vi har også brukt kameraer aktivt og hele tida forsøkt å finne den, fortsetter Harald Nygaard Kvam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer