Putter orange baller på Svalbard

I 2005 vil Svalbard for første gang arrangere sin egen åpne golfturnering.

Siste slag på ballen i fjorårets turnering på Svalbard. Foto: Drambuie Foto: Drambuie
Siste slag på ballen i fjorårets turnering på Svalbard. Foto: Drambuie Foto: Drambuie Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere har drinkfabrikanten Drambuie sponset et verdensmesterskap i isgolf, og i fjor ble dette avholdt på Svalbard. Og mens spritselskapet nå går nye veier, vil arrangørene på Svalbard fortsatt sørge for ismesterskap her.

Svalbard Open

Det er sannsynligvis et av verdens mest eksotiske golfmesterskap. Det er ikke greens, men hvit is, det er ikke hvite baller, men orange, og mens spillerne mange steder i verden labber rundt i lette bukser og kortermede skjorter, må det hetere tekstiler til på Svalbard.

Banen blir bygget på den islagte Adventsfjorden få dager før deltakerne kommer. Det blir en bane på ni hull, og spillerne går to runder. Banen ligger i gangavstand fra hotellet der spillerne blir innkvartert.

Det koster

Det er begrenset med deltakerplass og overnattingsplass på Svalbard, og i april da turneringen går, er det også høysesong for turisme på øya. Derfor koster det å være med. For deltakelse, fire overnattinger på SAS Radisson, halvpensjon med en gallamiddag samt fly tur-retur Oslo - Longyearbyen, må golfspillerne som bor i enkeltrom betale 21.500 kroner. Deltakere med følge i dobbeltrom betaler 18.600 kroner, og ikkespillende følge i dobbeltrom betaler 12.900 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.