Qantas A380: Fant olje på feil sted

Etter ulykken der et av Qantas A380-fly måtte nødlande, har det blitt funnet feil også med andre fly.

Foto: Qantas
Foto: Qantas Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Qantas' ingeniører har funntet olje "der det ikke burde vært olje" i flymotorer til flere av flyselskapets kjempejumboer. Dermed blir alle A380-fly satt på bakken mens flere undersøkelser blir gjort, skriver Sydney Morning Herald.

Hvorvidt oljelekkasje var årsaken til ulykken i forrige uke der en av motorene på et A380-fly eksploderte vites foreløpig ikke. Det fulle passasjerflyet ble nødt til å nødlande i Singapore. Ingen kom til skade.

- Dette er nye motorer på nye fly. De skulle ikke ha slike problemer på dette tidspunkt, så dette har gitt oss indikasjoner på hvilket område vi skal fokusere på i videre undersøkelser, sa Qantas-sjef Alan Joyce på en pressekonferanse mandag 8. november.

- Qantas vil ikke sette noen av A380-flyene tilbake i trafikk før vi er sikre på at problemet har blitt identifisert og løst.

Dyre problemer

Qantas har totalt seks A380-fly, og alle har stått på bakken siden ulykken torsdag. Dette koster naturlig nok flyselskapet store summer. Airbus sasmarbeider nå med Qantas for å finne ut hva som kan være galt med Rolls-Royce-motorene. Qantas-sjefen kunne ikke si om flyselskapet ville kreve kompensasjon for tapte inntekter fra Airbus og Rolls-Royce.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer