Rå luksus i Malaysia

KAKSE: Vi har bodd på to fem-stjerners hoteller i Malaysia. Se hvordan kaksene bor i Kuala Lumpur og Kota Kinabalu.

Publisert
Sist oppdatert
Luksusshopping i Kuala Lumpur
Alle bilder tatt av Jannike Ingvaldsen for DinSide.
Luksusshopping i Kuala Lumpur
Alle bilder tatt av Jannike Ingvaldsen for DinSide. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Hvis du tror at Asia bare består av billige strandbungalower og møkkete hospitser i dystre bakgater tar du feil. Har du lyst på en ferie bestående av skamløs luksus til en overkommelig pris er vår påstand at Asia er midt i blinken. Her kan du unne deg noen dager på ekte fem-stjerners hoteller uten at det behøver å koste skjorta.

I hvert fall hvis du kan triksene – og de får du selvfølgelig her.

God plass - billig arbeidskraft


Når du sjekker inn på et luksushotell i Malaysia er det antagelig to ting du vil stusse over:

 • Hotellenes gigantiske størrelse, og de utallige fasilitetene. Marmor og vannvittig takhøyde er andre stikkord.
 • Klokkepruting i Chinatown. Best price for you - my friend.
  Klokkepruting i Chinatown. Best price for you - my friend. Vis mer

 • De er fulle av mennesker. Og da tenker vi ikke på andre gjester. Vi mener de utallige menneskene som jobber der, ene og alene for å gjøre din tilværelse som gjest mest mulig behagelig. Billig arbeidskraft er forklaringen.

Dermed er vi også inne på det som skiller asiatiske luksushoteller fra europeiske. Der de europeiske utgavene ofte er små og intime, er de asiatiske enorme og prangende. På en måte uvant for oss nordboere, men akk så behagelig når du først venner deg til det.

Og servicen? Den er det lite å si på – i praksis vil du få alt du peker på, levert med smil som går fra øre til øre.

Skroll ned for mer.

Bra – bedre – best?

DinSide bodde på to luksushoteller i Malaysia, det ene lå sentralt plassert i hovedstaden Kuala Lumpur. Dette er stedet for deg som vil shoppe i eksklusive butikker eller prute i Chinatown.

Det andre hotellet lå ved stranden i Kota Kinabalu, den største byen i Sabah, provinsen som ligger på verdens fjerde største øy Borneo. Dette er stedet du drar hvis du vil golfe, bade eller bare slappe av. Trykk på lenkene under for å se vår dom over hotellene:

Slik vi ser det er det bare en ulempe ved å feriere i Asia, og det er den drepende lange reiseveien. Tilhører du derimot den gruppen som takler 11 timers flytur i ett strek har du imidlertid ingenting å tape. Malaysia har det meste reiseglade nordmenn drømmer om. Her finner du våre andre artikler fra Malaysia:

 • Asias hoteller rangeres høyt verden over - se listen over 20 av verdens flotteste hoteller.
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer