Rabatt om du spiser uten mobilen

Denne restauranten gir deg fem prosent rabatt dersom du legger fra deg mobilen i døra.

Eva Restaurant i Los Angeles gir gjestene sine fem prosent rabatt på restaurantregningen, om du legger fra deg mobilen når du ankommer restauranten. Foto: Eva Restaurant
Eva Restaurant i Los Angeles gir gjestene sine fem prosent rabatt på restaurantregningen, om du legger fra deg mobilen når du ankommer restauranten. Foto: Eva Restaurant Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Restauranten Eva Restaurant har en original rabatt: Dersom du leverer fra deg mobilen når du ankommer restauranten, og altså greier å spise et helt måltid uten nærvær av mobiltelefonen, får du fem prosent rabatt på restaurantregningen.

Les også: Restauranten som lar deg spise i stummende mørke

Godt mottatt

Det originale rabattilbudet har slått godt an, ifølge restauranteierne. De har uttalt til flere amerikanske aviser at så mange som 40 prosent av gjestene har benyttet seg av tilbudet siden det ble lansert i sommer.

Tilbudet er selvsagt helt frivillig, det er ikke forbudt å ta med seg telefonen til bordet. Det finnes imidlertid restauranter som faktisk forbyr deg å bruke mobiltelefonen, på linje med det vi gjerne kjenner fra stillevogner på toget eller liknende.

Eksempelvis har den amerikanske restauranten Perry’s Deli i Chicago totalforbud mot mobilbruk i sine lokaler, og foreslår at du spiser på en mer eksklusiv restaurant dersom du er så viktig at du må bruke telefonen mens du spiser.

Forskjellen mellom Eva Restaurant og andre er altså at de ønsker å belønne gjestene, heller enn å svinge pisken.

Din mening

Ville du benyttet deg av en slik rabatt som på Eva Restaurant, om du fikk muligheten? (Avsluttet)
Ja, absolutt(78%) 1378
Kanskje(12%) 213
Nei, aldri(7%) 126
Vet ikke(2%) 39
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Hva synes du om rabatten? Er dette noe du ville benyttet deg av? Si hva du mener i debatten nedenfor, og stem i avstemmingen til høyre i artikkelen.

Ønsker ro i restauranten

Bakgrunnen for mobilrabatten er at restauranteierne ønsker å oppmuntre gjestene til å lene seg tilbake og nyte maten og menneskene de er sammen med.

– Vi ønsker at folk forsøker å snakke sammen. Restauranten vår er på en måte et slags hjem, og det er den opplevelsen vi ønsker å gi til våre gjester, sa restauranteieren Mark Gold til avisen ABC News.

– Telefonen er forstyrrende. Vi ser stadig familier og par som sitter med telefonene sine, og de er ikke til stede i øyeblikket. Vi vil at folk skal nyte det selskapet de har, sier Gold videre.

Kjenner du til noen norske restauranter med liknende ordninger? Tips oss gjerne!

Hva synes du om rabatten? Er dette noe du ville benyttet deg av? Si hva du mener i debatten nedenfor, og stem i avstemmingen til høyre i artikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer