Priser 2020

Rabatter i familieparkene

Skal du besøke Tusenfryd, Hunderfossen, Dyreparken, Bø Sommarland eller andre familie- eller fornøyelsesparker i sommer? Her er prisene - og rabattene.

NULL RABATT I DYREPARKEN: Dyreparken i Kristiansand er den dyreste parken blant de største familie- og fornøyelsesparkene i Norge. En dag for hele familien på fire koster fra 1936 kroner - og vil du i tillegg ha inngang til Badelandet er prisen oppe i 2536 kroner for familien. Dyreparken har ingen rabatter, men det er det mange av de andre parkene som har - og som kan kutte billettutgiftene med mange hundrelapper. Foto: NTB scanpix
NULL RABATT I DYREPARKEN: Dyreparken i Kristiansand er den dyreste parken blant de største familie- og fornøyelsesparkene i Norge. En dag for hele familien på fire koster fra 1936 kroner - og vil du i tillegg ha inngang til Badelandet er prisen oppe i 2536 kroner for familien. Dyreparken har ingen rabatter, men det er det mange av de andre parkene som har - og som kan kutte billettutgiftene med mange hundrelapper. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Planlegger du et besøk på Tusenfryd, Dyreparken i Kristiansand, Bø Sommarland eller andre familie- eller fornøyelsesparker i sommer, må du huske å bestille billetter på forhånd. De fleste parkene sier at de vil ha begrenset med kapasitet på grunn av smittevernregler for coronaviruset - og at billetter forhåndsbestilles.

Du kan altså ikke møte opp og tro at du får kjøpt billetter i billettluka når du finner det for godt at det er en god dag for parkliv.

De fleste fornøyelses- og familieparkene sier til Dinside at de ikke har justert prisene i år.

Likevel det langt fra gratis med en dag i parken for en familie - selv om det også er store prisforskjeller.

Som du kan se i vår prisoversikt nedenfor:

  • En dag i Dyreparken i Kristiansand for en familie på fire koster fra 1936 kroner.
  • En dag i Namsskogan Familiepark for familien koster fra 1268 kroner.

Det er imidlertid mulig å gjøre parkbesøket litt rimeligere med rabatter. Nedenfor kan du se hva parkene sier om hvilke rabatter det er mulig å få i deres park.

Priser 2020

Her er prisene for noen utvalgte familieparker og fornøyelsesparker sommeren 2020.

Priseksemplene er for voksen og barn (stykkprisen er for vårt eksempel er barn på 5 år (ca. 110 cm) - men vær oppmerksom på at det kan være ulik prissetting av hva som defineres som «barn». Familieprisen er for to voksne og to barn på 5 og 12 år).

Alle priseksemplene er for inngang 13. juli, som er i høysesong:

Park Pris voksen Pris barn 2 voksne+2 barn Rabatter?
Tusenfryd4493791726Ja
Bø Sommarland3693391446Ja
Dyreparken4994691936Nei
Hunderfossen4594071784Nei
Kongeparken3993791556Ja
Bjørneparken4293991656Nei
Namsskogan familiepark3352991268Nei

Dyreparken: Prisen er for inngang til bare Dyreparken. For inngang til Dyreparken og Badelandet, er familieprisen 2536 kroner.

Slik finner du rabattene

Mange har medlemskap de kanskje ikke visste om eller som gir rabatter de ikke kjenner til. Har du medlemskap, er det lurt å sjekke hvorvidt de kan utløse rabatter i sommer, for det kan være rabatter i både inn- og utland:

Obos har for eksempel rabatter både på teater, konserter, reiser, hytteleie, hotell - og inngang på familieparkene Legoland og BonBon Land i Danmark om det er dit du skal.

Googler du «rabattkode (valgt attraksjon, f.eks. Tusenfryd) 2020», vil du også få forslag til rabatter som du kan se om du kan benytte.

Har du flere medlemskap som gir rabatter? Sjekk vilkårene og hvilke medlemskap som gir deg best uttelling mot originalpris før du bestiller. For eksempel får du rabatt til Sommarland både med NAF og Obos.

Dyreparken i Kristiansand

En familie på fire må betale fra 1936 kroner for en dag i Dyreparken i juli, med utgangspunkt i vår prisoversikt.

Rabatter? Nei

Her er det ingen medlemskap eller andre rabatter å få. Når vi spør parken om det finnes noen rabatter, henviser de til barnebilletter og variable priser gjennom sesongen:

- Dyreparken opererer med like priser for alle våre gjester, men det er forskjell mellom barn- og voksenpris. Barn under 3 år er gratis, men krever inngangsbillett. Dyreparken har åpent hele året, og inngangsbilletten er variabel i forhold til sesong og aktivitetstilbudet i parken, sier Christine H. Berhus, kommunikasjonsrådgiver i Kristiansand Dyrepark til Dinside.

BADELAND: 15. juni kan badeanlegg åpne igjen, men alt er ikke som før! Dette er reglene du må forholde deg til dersom du planlegger en tur til et basseng- eller badeanlegg. Bilder: Scanpix. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Tusenfryd

En familie på fire må betale fra 1726 kroner for en dag på Tusenfryd i juli, med utgangspunkt i vår prisoversikt.

Rabatter? Ja

- Enkelte medlemskap gir rabatt, for eksempel Obos, NAF og Circkle K, sier Erik Røhne Andersen, markedssjef på Tusenfryd, til Dinside.

Eksempelvis gir Obos-medlemskap en pris på 340 kroner i juni og august og 370 kroner i juli.

Tusenfryd har tidligere solgt en «Dag 2-billett» i luka til rabattert pris. Dette er ikke en mulighet i sommer:

- Dag 2-billetten er tatt bort fordi vi må til enhver tid vite hvor mange som vil besøke oss pr. dag. Med Dag 2-billetter som ikke er knyttet til fast dato vil vi ikke ha mulighet til å ha kontroll på dette. Det er umulig for oss å si nå hvor lenge det vil være salgsstopp på denne billetten, sier Andersen til Dinside.

TUSENLAPPENE GÅR PÅ TUSENFRYD: Her koster det fra 1726 kroner for en familie på fire i høysesong. Men med Obos- eller andre rabatter kan du presse prisen ned i 1480 kroner. Foto: Tusenfryd
TUSENLAPPENE GÅR PÅ TUSENFRYD: Her koster det fra 1726 kroner for en familie på fire i høysesong. Men med Obos- eller andre rabatter kan du presse prisen ned i 1480 kroner. Foto: Tusenfryd Vis mer

Bø Sommarland

En familie på fire må betale fra 1446 kroner for en dag på Bø Sommarland i juli, med utgangspunkt i vår prisoversikt.

Rabatter? Ja

- Ja, det finnes enkelte rabattavtaler. De samarbeidspartnerne som har dette vil kommunisere dette innen kort tid, sier Erik Røhne Andersen, markedssjef for Bø Sommarland, til Dinside.

NAF, Obos og LO Favør er noen av organisasjonene som gir rabatter hit.

NAF gir for eksempel 25 prosent rabatt.

Med Obos-medlemskapet er billettprisen i juli 315 kroner og i august 219 kroner.

Hunderfossen

En familie på fire må betale fra 1784 kroner for en dag i Hunderfossen eventyrpark i juli, med utgangspunkt i vår prisoversikt.

Rabatter? Nei

Det er ifølge Hunderfossen eventyrpark ingen medlemskap eller annet som kan utløse rabatter på deres billettpriser, men de henviser til 2-dagersbillett, som er rabattert i pris.

- Våre 2-dagers billetter er rabattert til alle som ønsker å kjøpe dem, men vi har ikke rabatter for spesifikke medlemskap. På grunn av coronaen må vi endre hele vårt billettsystem til billetter låst på dato, og det vil på toppdager være begrenset kapasitet. På de best besøkte dagene i juli, innfører vi «bonustime» der utvalgte attraksjoner er åpne en time ekstra, slik at flere får anledning til å prøve dem, sier Hogne Høstmælingen, direktør ved Hunderfossen eventyrpark.

Kongeparken

En familie på fire må betale fra 1556 kroner for en dag i Kongeparken i juli, med utgangspunkt i vår prisoversikt.

Rabatter? Ja

Håkon Lund, Lekemester i Lund Gruppen, som driver Kongeparken, sier til Dinside at rabattene kommer i form av temadager.

- Vi kjører generelt ikke fordelskort og liknende. Vi har en rekke temadager for forskjellige bedrifter og organisasjoner for deres ansatte og kunder og til disse dagene er det de som invitere sine gjester direkte, sier Lund.

Norgesferie

Fortell hvilke steder man bør besøke når man er på norgesferie!

Del din favoritt

Vi får likevel treff i Google når vi søker etter tilbudskode eller rabatt for Kongeparken: For eksempel sier strømselskapet Los at de har rabatt i Kongeparken hele sommeren. Også Obos har rabatterte priser til medlemmer: Fast lav Obos-pris på 339 kroner hele sommeren, for både voksen og barn.

Kongeparken har også rabatterte billetter til gravide, som får honnørpris, og bursdagsbarn som får gratis inngang. Kjekt å vite dersom det skulle være aktuelt.

Bjørneparken

En familie på fire må betale fra 1656 kroner for en dag i Bjørneparken i juli, med utgangspunkt i vår prisoversikt.

Rabatter? Nei

- Vi har veldig lite rabatter. Kun gjennom samarbeidsavtaler med Thon Hotel Bjørneparken, sier Kees Oscar Ekeli, direktør i Bjørneparken.

Namsskogan familiepark

En familie på fire må betale fra 1268 kroner for en dag i Namsskogan familiepark i juli, med utgangspunkt i vår prisoversikt.

Rabatter? Nei

- Nei, vi har ingen medlemskort eller liknende som gir rabatt, sier Sarah Wyss, daglig leder i Namsskogan familiepark til Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer