Råd fra jordomseilerne

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen manko på historier når du snakker med en vaskeekte jordomseiler. Og det er nok mange av oss som drømmer om å leve ut drømmene våre på akkurat denne måten selv om vi aldri realiserer det.Det kan nok høres litt spartansk og enkelt ut når frie sjeler som Jon forteller om hvordan han legger ut på åpent hav, men sammen med Jarle Andhøy, kan den erfarne jordomseileren også gi gode råd og sparke igang drømmene til deg som helst går med sokker i sandalene.

Din Side Reise snakket nemlig også med en av de mest kjente norske jordomseilerene de siste årene, Jarle Andhøy. Han er først og fremst kjent som kaptein på båten Berserk, som ble rikskjendis i regi av Alex Rosén på NRK tv i fjor. Tross berømmelsen fra sitt ville mannskap den gang, seilte Jarle allerede som 19-åring fra Norge og rundt Kapp Horn. Etter å ha opplevd alt fra forlis i Stillehavet, til nærkontakt med isbjørn på Svalbard, skulle han også ha noen gode råd å komme med.

Noen råd fra Jarle:

 • Liten båt - små problemer, stor båt - store problemer...
 • Minst mulig dilldall om bord, tekniske dingser og ting som ryker fort er verdiløse på havet - DE RYKER...
 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer