Første gang på båtferie

Råder båtfolket: - Begynn forsiktig

- Jeg har aldri sett mannen min seile, men jeg får bare stole på han, ler Inga Marit (44). Nå drar familien på fire på sin første båtferie noensinne.

FØRSTE BÅTFERIE: Far Lars Kjetil Folgerø (53), kona Inga Marit (44) og døtrene Vilde (13) og Leah (14), har leid seg en seilbåt for sommeren. Nå drar familien fra Bergen på sin aller første båtferie sammen. Foto: Privat.
FØRSTE BÅTFERIE: Far Lars Kjetil Folgerø (53), kona Inga Marit (44) og døtrene Vilde (13) og Leah (14), har leid seg en seilbåt for sommeren. Nå drar familien fra Bergen på sin aller første båtferie sammen. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg var veldig sjøsyk som liten, så det byr meg egentlig imot å være i båt. Jeg føler at jeg mister litt kontrollen, og med én gang det blir litt for mye bølger vil jeg helst på land igjen, smiler Inga Marit Folgerø (44).

Hun kaller seg selv en ekte landkrabbe - ikke rart at hun er litt betenkt før årets sommerferie med familien. Likevel var det hennes forslag at hun, mannen, Lars Kjetil (53) og deres to døtre, Vilde (13) og Leah (14), skulle leie seg en seilbåt og bruke en ferieuke ombord på denne.

Nå er gjengen mildt sagt spente på hvordan dette skal gå.

Lover å ha kontroll

19. juli tar familien fra Bergen sjansen og heiser seil i en Maxi Fenix 1983-modell, en 28 fot seilbåt, for å nyte sommerferien ombord i syv dager.

- Vi eier ikke båt selv, og i og med at vi egentlig trives godt på fjellturer, har vi ikke reist på båtferie før. Terskelen for å leie seg en båt har vært høyere, og hadde det ikke vært for corona, hadde vi heller dratt til Paris og Spania. Men nå valgte vi i stedet å bruke pengene vi har satt av til å gjøre noe helt annet, smiler Lars Kjetil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer