Rådyr alpeferie

Se hvilke skisentre som har de stiveste prisene.

Skiferie i Alpene er gøy, men det tærer hardt på lommeboka. Foto: Dirk van den Broek
Skiferie i Alpene er gøy, men det tærer hardt på lommeboka. Foto: Dirk van den Broek Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har ikke akkurat blitt billigere å stå på ski i Alpene de siste årene. Skikort til tusenvis av kroner for noen få dager er ikke så uvanlig. Sjekk forresten ut dette skikortet - som er verdens dyreste.

Hvor er det billigst å stå på ski i Alpene? Hvor har du flest bakker å velge mellom for pengene?

The European Consume Centre Austria (ECCA) har sammenlignet tilbudet og prisene ved skisentre i Østerrike, Italia, Tyskland og Frankrike. De har særlig sett på prisene på seks dagers skikort for en familie på to voksne og to barn (9 og 16 år gamle).

Hovedkonklusjonen er at jo større skisenteret er, jo dyrere er skikortet. Men - det er ikke alltid de dyreste skisentrene tilbyr så mange løypekilometer.

Her er det 22 km rett ned - offpiste i Chamonix

Testens dyreste

Testens dyreste skisenter er Val D `Isère/Espace Killy i Frankrike. Her koster seksdagers skikort for familien på fire 792,50 euro (cirka 7.205 kroner). Da har de 300 kilometer løyper å boltre seg i.

Det relativt mye mindre skisenteret Madonna di Campiglio i Italia, tar 732 euro (cirka 6.660 kr) for seksdagers skikort til familien - men her er det bare 52 løypekilometre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer