Rådyr businessklasse til ingen nytte

Full fleksibilitet, lover flyselskapene. Du betaler flere titalls tusener for å få de fleksible businessklassebillettene, men langt rimeligere økonomiklassebilletter kan også endres.

Publisert
Sist oppdatert
Er businessklassebillettene verdt pengene?
Er businessklassebillettene verdt pengene? Vis mer

Rådyr businessklasse til ingen nytte

  1. Dette koster businessbillettene
  2. Kostnadskrevende komfort


Muligheten for å endre billettene er flyselskapenes fremste argument for få deg om bord i businessklasseseksjonen; businessbillettene koster flere titalls tusener kroner og kan endres fortløpende og helt avgiftsfritt helt frem til avreise, både på inn- og utgående tur. Men du behøver ikke hoste opp all verden for å kunne gjøre endringer på flybillettene.

Enorme prisskiller

DinSide har undersøkt prisene på strekningen Oslo – New York hos fem flyselskaper: KLM, British Airways, SAS, Air France og Lufthansa. Mellom den dyreste billetten og den billigste økonomiklassebillett skiller 29.566 kroner. Med den aller billigste økonomiklassebilletten finnes det ingen muligheter for endringer, og det er heller ikke mulig å kjøpe seg opp. Men alle selskapene tilbyr både økonomiklassebilletter hvor returbilletten kan endres opp til to ganger, og økonomibilletter som har fleksibilitet på samme nivå som businessbillettene.

Færre velger dyrt

Både flyselskaper og de reisende selv har kuttet på utgiftspostene. Ifølge Statistisk sentralbyrå brukte norske næringer 11,1 millioner kroner på flytransport i 2002. Til sammenligning brukte de 11,9 millioner kroner i 2001. SAS har siden 2001 opplevd en nedgang på forretningsreisesegmentet på 20 prosent i forhold til tiden før 11/9. British Airways la i høst ned første klasse på seks interkontinentale strekninger. Men fremdeles velger mange å betale titusenevis av kroner for businessklassebillettene.

Komfort

Fly businessklasse?

Er du villig til å betale mer
for fleksibilitet og ekstraservice? (Avsluttet)
Nei(67%) 328
Ja(33%) 162
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Flyselskapene viser seg fra sin beste side når du flyr businessklasse. Alle selskapene skryter av komfort og service allerede før du sjekker inn: Businessklassefolket får sjekket inn på egne skranker eller via WAP, fax eller telefon. Ved avreise og i transfer står det lounger med kontorutstyr og servering, og vanligvis tilbys passasjerne prioritert ombordstigning. På første klasse er serveringen mer omfattende enn på økonomiklasse og setene er bredere, nedfellbare, og enkelte, som for eksempel British Airways har til og med seter som kan strekkes ut til hele senger. Underholdningstilbudet er bredere, her finnes ofte video, radioer og opplegg for Internett. Imidlertid tilbyr flere selskaper et bredt underholdningstilbud for alle passasjerer på de interkontinentale strekningene.

Les mer:
Fleksiblitet, prioritet og fri bar – se hva du får på businessklasse
Se prisoversikten for businessklasse-reisene
KOMMENTAR: Sabla dyr biff

Les!

Fantasipriser fra flyselskapene
En natt på krøtterklasse
Victor taper med SAS
Gratisbilletter - en ny trend?
Nye supersoniske fly på gang
Trange flyseter et sikkerhetsproblem


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer