Rådyr businessklasse til ingen nytte

Full fleksibilitet, lover flyselskapene. Du betaler flere titalls tusener for å få de fleksible businessklassebillettene, men langt rimeligere økonomiklassebilletter kan også endres.

Publisert
Sist oppdatert

Muligheten for å endre billettene er flyselskapenes fremste argument for få deg om bord i businessklasseseksjonen; businessbillettene koster flere titalls tusener kroner og kan endres fortløpende og helt avgiftsfritt helt frem til avreise, både på inn- og utgående tur. Men du behøver ikke hoste opp all verden for å kunne gjøre endringer på flybillettene.

Enorme prisskiller

DinSide har undersøkt prisene på strekningen Oslo – New York hos fem flyselskaper: KLM, British Airways, SAS, Air France og Lufthansa. Mellom den dyreste billetten og den billigste økonomiklassebillett skiller 29.566 kroner. Med den aller billigste økonomiklassebilletten finnes det ingen muligheter for endringer, og det er heller ikke mulig å kjøpe seg opp. Men alle selskapene tilbyr både økonomiklassebilletter hvor returbilletten kan endres opp til to ganger, og økonomibilletter som har fleksibilitet på samme nivå som businessbillettene.

Færre velger dyrt

Både flyselskaper og de reisende selv har kuttet på utgiftspostene. Ifølge Statistisk sentralbyrå brukte norske næringer 11,1 millioner kroner på flytransport i 2002. Til sammenligning brukte de 11,9 millioner kroner i 2001. SAS har siden 2001 opplevd en nedgang på forretningsreisesegmentet på 20 prosent i forhold til tiden før 11/9. British Airways la i høst ned første klasse på seks interkontinentale strekninger. Men fremdeles velger mange å betale titusenevis av kroner for businessklassebillettene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer