Transportstreik i Berlin:

Rammer både buss, trikk og t-bane

Ber flygende om å beregne veldig god tid.

STORSTREIK: Det meste av busser, trikker og t-baner står bom stille i Berlin i dag på grunn av streik. Foto: Odd Andersen / AFP / NTB Scanpix
STORSTREIK: Det meste av busser, trikker og t-baner står bom stille i Berlin i dag på grunn av streik. Foto: Odd Andersen / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du til Berlin (eller hjem derfra), kan det være greit å være oppmerksom på at det i dag, første april, ble iverksatt en stor streik blant ansatte som opererer buss, trikk og t-bane. I verste fall kan du risikere å måtte gå til fots til eller fra Berlin Tegel, ifølge Der Tagesspiegel, som skriver at det er skikkelig trafikkaos rundt flyplassen.

Totalt er det snakk om 14.600 ansatte fra BVG og Berlin Transport (BT) som ikke har klart å komme i mål med forhandlingene om lønn og arbeidsvilkår med sin arbeidsgiver. Fagforeningen Verdi krever blant annet 36,5 timers arbeidsuke med full lønn.

Dette er for øvrig den tredje streiken hittil i år, og den så langt hardeste. BVG har rundt 2,9 millioner kundereiser hver dag.

Forventer flyplass-kaos

Mandager er en av de travleste dagene på Tegel-flyplassen i Berlin, der flyplassen forventer rundt 65.000 passasjerer.

Og hit blir det vanskelig å komme seg til og fra under den pågående streiken. Flyplassen selv har satt opp seks busser som vil kjøre tur/retur Jungfernheide stasjon (S-bahn) fra fem om morgenen og til midnatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer