Kanariøyene

Rammes: - Intens varme

Myndighetene tar grep.

HETEBØLGE: Kanariøyene rammes av en hetebølge. Her fra Amadores-stranda på Gran Canaria. Foto: Raw-films / Shutterstock / NTB
HETEBØLGE: Kanariøyene rammes av en hetebølge. Her fra Amadores-stranda på Gran Canaria. Foto: Raw-films / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

The Guardian og andre medier melder at Kanariøyene er rammet av en hetebølge. Tidligere denne uka ble det målt 37,8 grader i Arucas på Gran Canaria og 38,5 grader i Adeje på Tenerife.

Nå informerer Canariavisen om at myndighetene på Kanariøyene har besluttet å stenge skolene.

- Varmen har vært så intens enkelte steder at elever og lærere ved en rekke skoler har mistet bevisstheten, rapporterer fagforeningene og Kunnskapsdepartementet, skriver avisa.

Årsaken til stengingen skal være at mange skoler ikke er forberedt på å håndtere de høye temperaturene.

- Vi vil prioritere sikkerheten til guttene og jentene på alle skolene våre, sier utdanningsministeren på øyene, Poli Suarez, ifølge The Guardian.

Canariavisen informerer om at myndighetene jobber med å utarbeide en handlingsplan for å håndtere framtidige hetebølger.

Det er ventet at hetebølgen skal vare fram til søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer