Ran og overfall herjer Champs Elysées

Paris' paradegate plages av ran og overfall.

Publisert
Sist oppdatert

Kriminalstatistikken viser at det ble rapportert inn 1.500 voldelige overfall på og rundt Champs Elysées i år, en økning på over 30 prosent i forhold til året før.

Rapporterte tyverier har steget med hele 93 prosent, og tilfeller der personer har oppført seg truende har økt med 48 prosent, rapporterer fransk politi.

- Atmosfæren er ikke lenger vennlig, slik den en gang var, sa seniorpolitimann Guy Parent, som leder Paris' antiprostitusjons-avdeling.

Utrygg gate

Han advarer om at paradegaten er i ferd med å bli et område man bør holde seg borte fra, på grunn av økte tilfeller av ran og overfall.

- Mange folk fra de fattige drabantbyene kommer hit for å feste på nattklubbene. De er ofte berusede, og det skaper slike situasjoner.

Francois Lebel, borgermester i det åttende arrondissement, advarer om at Champs Elyseées er i ferd med å få samme skjebne som Pigalle-distriktet - en gang populært, nå skittent, slitent og fullt av kriminalitet.

- Situasjonen blir verre og verre. Hvert år stenger en kino, og en nattklubb åpner. hvis en sexsjappe ville åpne, hadde jeg ikke klart å stoppe det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer