Raner med pulver

Slik går landeveisrøverne frem.

De jakter på verdier, også langs norske veier. Foto: colourbox.com
De jakter på verdier, også langs norske veier. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av juni gikk politiet ut og advarte mot rumenere som trenger hjelp langs veiene i Østfold. Litt senere ble tilsvarende tilfeller rapportert fra Arna utenfor Bergen, der fire personer fra Romania ble pågrepet.

Nå har noen også slått til i Hedmark. Tirsdag formiddag ble en norsk tankbilsjåfør ranet på en rasteplass på E6 ved Strandlykkja i Stange kommune i Hedmark, melder TV2. Sjåføren skal ha blitt sprayet med et pulver i øynene av personer i en rumenskregistrert mørkeblå Audi stasjonsvogn. Politiet jakter på bilen med veipatruljer og helikopter.

Ikke bare ran

Landeveisrøverne benytter forskjellige metoder for å få kloa i verdisakene dine.

- De forsøker å tilkalle oppmerksomhet, de later som de har fått motorstopp, sier de ikke har penger, og ønsker å bytte gull mot kredittkort eller penger. Vi har flere meldinger om slike hendelser langsmed E6-aksen i Østfold, men det vil nok være å finne hele veien hvor det er aktuelt å stille seg opp - også nedover Sverige og Europa, fortalte Tommy Antonsen ved Østfold Politidistrikt til DinSide.

Les også: 20 tips for en ransfri ferie

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer