Raner med pulver

Slik går landeveisrøverne frem.

De jakter på verdier, også langs norske veier. Foto: colourbox.com
De jakter på verdier, også langs norske veier. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av juni gikk politiet ut og advarte mot rumenere som trenger hjelp langs veiene i Østfold. Litt senere ble tilsvarende tilfeller rapportert fra Arna utenfor Bergen, der fire personer fra Romania ble pågrepet.

Nå har noen også slått til i Hedmark. Tirsdag formiddag ble en norsk tankbilsjåfør ranet på en rasteplass på E6 ved Strandlykkja i Stange kommune i Hedmark, melder TV2. Sjåføren skal ha blitt sprayet med et pulver i øynene av personer i en rumenskregistrert mørkeblå Audi stasjonsvogn. Politiet jakter på bilen med veipatruljer og helikopter.

Ikke bare ran

Landeveisrøverne benytter forskjellige metoder for å få kloa i verdisakene dine.

- De forsøker å tilkalle oppmerksomhet, de later som de har fått motorstopp, sier de ikke har penger, og ønsker å bytte gull mot kredittkort eller penger. Vi har flere meldinger om slike hendelser langsmed E6-aksen i Østfold, men det vil nok være å finne hele veien hvor det er aktuelt å stille seg opp - også nedover Sverige og Europa, fortalte Tommy Antonsen ved Østfold Politidistrikt til DinSide.

Les også: 20 tips for en ransfri ferie

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.