Rariteter og spesielle retter

Du kan få alt fra kinesisk og indisk til fransk og britisk mat på Jersey. Men selvsagt har øya også sine helt egne spesialiteter…

Publisert

Hva med litt "black butter", deilig karamell, fet jersey-cream, kravlende "ormer" eller østers fra havbunnen. Jersey er en frodig og grøderik øy som høster deilige spesialiteter både fra landjorda og fra havet.

Tradisjonelle retter

Får du tilbud om Bean Crock bør du vite at det er en av øyas spesialiteter. Her legges tørkede bønner (som er vannet ut over natten) i en keramikkjele før de kokes sammen med urter og griselabber. Det er faktisk opprinnelig en frokostrett, men spises nå heller som middag sammen med en god porsjon fransk brød.

Des Boudelots er epler som bakes i en krydret deig. Fiottes er boller av mel, sukker og egg som kokes i melk. Spises tradisjonelt på langfredag. La Soupe d'anguelle er suppe kokt på ål, garnert med gylne blomsterblad.

Søtt og godt

Hver høst samler de unge bøndene sammen epler fra siderepletrærne for å lage black butter. Eplene skrelles før de kokes i opp til to døgn under stadig omrøring. Når mengden er redusert til det halve, tilsettes epler, sukker, sitron, lakris og krydder - fortsatt under omrøring og koking. Det ferdige produktet fylles i glasskrukker og spises som syltetøy. Du kan faktisk være med på produksjonen på Hamptonne Country Life Museum siste helgen i oktober.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer