Raser etter pass-kø

Passasjer mistet flyet.

BLE STÅENDE: En passasjer mistet flyet etter lange køer i passkontrollen. Foto: politiet
BLE STÅENDE: En passasjer mistet flyet etter lange køer i passkontrollen. Foto: politiet Vis mer
Publisert

Det er i et brev til Avinor, som Romerikes Blad har sett, at en kvinne skulle reise fra Oslo til Kypros. Hun rakk imidlertid ikke flyet da hun hevder å ha blitt stående halvannen time i sikkerhetskontrollen.

FORSVINNER: En god del bagasje forsvinner eller kommer forsinket frem etter flyreiser. Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du sender bagasjen! Video: Storyblocks / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Beklager på det sterkeste

- Vi rakk ikke flyet fordi passkontrollen tok over 1,5 time å stå i. Det skal ikke være mulig, skriver hun i brevet, ifølge avisa.

Det er Øst politidistrikt som betjener passkontrollen på flyplassen. De beklager på det sterkeste.

- Årsaken til den lenge ventetiden denne dagen var tekniske problemer og at det ankom mange store fly på samme tid, sier Anette K. Brevik, fungerende politiinspektør og seksjonsleder for grensekontroll på Oslo lufthavn, til Romerikes Blad.

Ny ordning

For å minske køer i passkontrollen ble det tidligere denne måneden lansert en ny ordning på Oslo lufthavn.

Der det tidligere var 18-års aldersgrense på den selvbetjente passkontrollen, kan nå også barn fra 12 år og oppover benytte seg av dette. Her scanner man passet selv, og et kamera tar bilde av deg. Når dette er gjort, er kontrollen gjennomført, og man slipper forbi.

Det understrekes at den gjelder bare for personer med pass utstedt av et EU/EØS/Schengen-land.

- Det er større sannsynlighet for at barn som har et eldre passbilde kan bli avvist i den selvbetjente passkontrollen enn det er for voksne. Dette er naturlig da man som barn endrer seg mer i løpet av noen år enn det man gjør som voksen. Dersom dette skjer, vil personen bli henvist til manuell passkontroll av en av politiets ansatte i grensekontrollen, forteller Ragnhild Aass, seksjonssjef ved grensekontrollseksjonen på Oslo lufthavn.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer