Toll

Raser etter storkontroll

Tidligere denne uka testet Tolletaten et nytt hjelpemiddel for å avsløre smuglere. Det skal ha skapt store reaksjoner.

TEST: Tolletaten stanset samtlige biler som kom med Fjord Lines ferje i Sandefjord. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: NTB
TEST: Tolletaten stanset samtlige biler som kom med Fjord Lines ferje i Sandefjord. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Onsdag testet Tolletaten sitt nye digitale system og stoppet samtlige biler som kom med Fjord Lines ferje klokka 14:30. Det skapte flere reaksjoner, melder Sandefjords Blad.

«Hver sigarett skal telles, hver snus skal veies og alkohol skal selvsagt måles. En centiliter, gram eller en sigarett over blir selvsagt beslaglagt», skriver en av lokalavisas lesere.

«Hva er vitsen med å kaste bort fellesskapets ressurser på sånt småtteri? Smålig og unødvendig», skriver en annen.

En annen velger å beskrive storkontrollen på følgende måte: «Galskapens land!!»

Tolletaten har ikke besvart DinSides henvendelser, men kommer med følgende uttalelse til Sandefjords Blad:

- Det er en del av samfunnsoppdraget vårt. Det spesielle i Sandefjord er de hyppige ferjeavgangene, som gjør at vi blant annet må sjekke at 24-timersregelen blir fulgt. Det er mange dagsturreisende til og fra Sandefjord. Noe av jobben vår er også å avdekke alvorlig narkotikasmugling, men vi forholder oss til hele oppdraget vårt, og der er tobakks- og alkoholkvotene en del av det, sier seksjonssjef Kjetil Lundeberg til lokalavisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer