Raser: - Grådig!

Lokale har sett seg lei på fenomenet.

DYRT: Grekere vil ha tilbake strendene sine og protesterer mot å måtte betale i dyre dommer. Foto: Shutterstock
DYRT: Grekere vil ha tilbake strendene sine og protesterer mot å måtte betale i dyre dommer. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Vi har ved flere anledninger skrevet om den såkalte «håndklemafiaen».

Dette er folk som med håndklær erobrer solsenger fra tidlig morgen, slik at andre ikke får muligheten til å benytte dem.

- Dette er noe vi pleier å få henvendelser om hvert eneste år. En av mine kollegaer er på ferie i Tyrkia nå, og har observert at håndklemafiaen allerede har noen representanter på plass, uttalte pressesjef Anne Løwengreen i reisebyrået TUI til DinSide i juni.

Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Det er imidlertid ikke bare turistene selv som kaprer de beste plassene. Nå har tusenvis av lokale sett seg lei på at utleiere av solsenger tar seg til rette.

Det skal være såpass ille flere steder at lokale ikke kan benytte seg av strendene uten å betale i dyre dommer.

Dette har ført til at flere har «gått til krig» mot dette, melder Daily Mail.

På den greske øya Paros, gjennomførte lokalbefolkningen nylig en demonstrasjon for å ta tilbake øyas strender. Ifølge Facebook-gruppa «Save Paros Beaches», møtte rundt 300 personer opp for å demonstrere mot at hoteller og andre aktører tar seg grovt betalt for å bruke stranda.

Ifølge Daily Mail skal en strandaktør ha krevd drøyt 50 euro i betaling for en parasoll og to solsenger. For 100 euro, får man tilgang til et såkalt VIP-område.

- Vi hevder vår rett til offentlig rom, vår rett til å nyte strendene våre som blir fortrengt av grådige, sosialt uansvarlige forretningsmenn som okkuperer strender i sin helhet eller overskrider grensene deres med opptil 100 ganger arealet de lovlig leier, sier aksjonsgruppa i en uttalelse.

Ifølge avisa ser bevegelsen ut til å spre seg, og det snakkes om de samme problemene for eksempel på Rhodos og Naxos.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer