Raser mot flyselskap

Mannen som er avhengig av rullestol måtte dra seg selv ut av flyet.

KRITISERES: Air Canada får høre det etter flyvningen til Las Vegas. Foto: Reuters
KRITISERES: Air Canada får høre det etter flyvningen til Las Vegas. Foto: Reuters Vis mer
Publisert

Det er The Guardian som skriver om Roy Hodgins (49) og kona som reiste til Los Angeles for å feire sitt jubileum. Hodgins er fra Britisk Columbia i Canada og er avhengig av sin elektriske rullestol for å komme seg rundt.

Men da flyet landet i ørkenbyen gikk ingenting som ekteparet hadde sett for seg.

- Fortjente ikke dette

For da flyet landet skal Hodgins fått beskjed om at det ikke var tid til å få rullestolen om bord på flyet.

Da beskjeden kom trodde paret først at det var en spøk, men forespørselen ble gjentatt.

Derfor måtte 49-åringen komme seg ut av flyet på egen hånd. Mens kona holdt opp beina hans, måtte han bruke styrken i overkroppen sin til å dra seg gjennom kabinen og forbi tolv seterader totalt.

- Mannen min sine rettigheter ble tråkket på og Air Canada vil ikke svare oss. Roy er verdens vakreste menneske og fortjente ikke dette i det hele tatt. Air Canada sviktet oss på alle mulige måter, skriver kona ifølge den britiske storavisa.

Ønsker endringer

Ifølge The Guardian erkjenner flyselskapet at Hodgins ikke mottok tilstrekkelig støtte.

- Vi bruker tjenestene til en tredjepart for rullestolassistanse i Las Vegas for å tilby sikker transport på og av fly. Etter vår undersøkelse av dette alvorlige tjenestebortfallet, vil vi evaluere mobilitetshjelpen i Las Vegas.

FORSVINNER: En god del bagasje forsvinner eller kommer forsinket frem etter flyreiser. Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du sender bagasjen! Video: Storyblocks / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Den kanadiske nyhetskanalen CBC skriver at Hodgins er blitt tilbudt en voucher på to tusen dollar etter hendelsen.

- Det handler ikke om pengene. Jeg vil at de skal gjøre endringer slik at de alltid har noen der når en person med en funksjonshemning kommer ut av flyet, og at dette ikke skal skje med en noen andre, sier Hodgins til kanalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer