Rask i lufta

Snart skal verdens raskeste flygende menneske kåres.

Flyveekorn? Nope, menneske. Foto: worldbaserace.com
Flyveekorn? Nope, menneske. Foto: worldbaserace.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hold av 7. til 12. juli om du er glad i de mer ekstreme opplevelsene livet har å by på. Da arrangeres nemlig World Base Race, årets mest spektakulære ekstremsport-arrangement, melder gamme.no.

Les mer: Verdens villeste sporter

Verdens beste fjellflygere er invitert til kappflyging i Romsdalen. Konkurransen går i korte trekk ut på at de 32 deltakerne skal kjempe om å fly en horisontal distanse på 750 meter så fort som mulig.

Fra utsprangspunktet skal to og to basehoppere fly om kapp i 750 meter før baseskjermen utløses. Vinneren går videre til neste runde, og til slutt vil én deltaker sitte igjen som konkurransevinner. I denne konkurransen hjelper det ikke å være den dristigste; det er den dyktigste flygeren som står igjen som vinner.

En, to, tre! Foto: worldbaserace.com
En, to, tre! Foto: worldbaserace.com Vis mer


Sikkerhet i fokus

Ekstreme opplevelser kombinert med fantastisk natur. Foto: worldbaserace.com
Ekstreme opplevelser kombinert med fantastisk natur. Foto: worldbaserace.com Vis mer


- Vi har en lang vei å gå for å bevise at vi har kommet for å bli. Men vi har satt sikkerheten først, og vil gjøre alt vi kan for å holde en høy sikkerhetsfaktor gjennom hele arrangementet. "Safety rules" er slagordet vårt i år, sier Paul Fortun, som er den fremste drivkraften bak arrangementet og en erfaren base- og fallskjermhopper.

World Base Race er en nystartet organisasjon som organiserer basehopp, og dette er deres første konkurranse. Arrangøren har et sterkt sikkerhetsfokus, og har en ”zero incident policy” i konkurransen.

Moderne basehopping begynt på slutten av 1970-tallet, og i 1980 ble det hoppet fra Trollveggen for første gang. De nye firkantede skjermene revolusjonerte fallskjermhopping, og ga bedre styremuligheter og sikrere åpninger.

Siden starten har både utstyret og kompetansen utviklet seg radikalt, og i dag er sikkerheten mye bedre. I begynnelsen handlet det mest om å overleve hoppet, mens basehopperne i dag flyr mer enn de faller.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer