Rask i lufta

Snart skal verdens raskeste flygende menneske kåres.

Flyveekorn? Nope, menneske. Foto: worldbaserace.com
Flyveekorn? Nope, menneske. Foto: worldbaserace.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hold av 7. til 12. juli om du er glad i de mer ekstreme opplevelsene livet har å by på. Da arrangeres nemlig World Base Race, årets mest spektakulære ekstremsport-arrangement, melder gamme.no.

Les mer: Verdens villeste sporter

Verdens beste fjellflygere er invitert til kappflyging i Romsdalen. Konkurransen går i korte trekk ut på at de 32 deltakerne skal kjempe om å fly en horisontal distanse på 750 meter så fort som mulig.

Fra utsprangspunktet skal to og to basehoppere fly om kapp i 750 meter før baseskjermen utløses. Vinneren går videre til neste runde, og til slutt vil én deltaker sitte igjen som konkurransevinner. I denne konkurransen hjelper det ikke å være den dristigste; det er den dyktigste flygeren som står igjen som vinner.

Sikkerhet i fokus

- Vi har en lang vei å gå for å bevise at vi har kommet for å bli. Men vi har satt sikkerheten først, og vil gjøre alt vi kan for å holde en høy sikkerhetsfaktor gjennom hele arrangementet. "Safety rules" er slagordet vårt i år, sier Paul Fortun, som er den fremste drivkraften bak arrangementet og en erfaren base- og fallskjermhopper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer