Raske, enorme og luksuriøse

Nye fly byr på spennende linjer, høy fart, enorm rekkevidde og fristende innvendig design.

Publisert
Sist oppdatert

Verden har akkurat vinket farvel til Concorde, verdens raskeste passasjerfly. De fremste flyprodusentene i verden, Boeing og Airbus har sine visjoner og spreke modeller på tegnebrettet, men ingen går med en ny supersonisk jet i magen. Noen av nyhetene er imidlertid nær å komme i drift eller produksjon. Her er hva du kan forvente deg i fremtidens luftrom, og noen av de siste nyvinningene fra gigantprodusentene.

Få med deg bildene av de nye flymodellene.

Dreamliner

Raffinert neseform og nye vingetupper og halestruktur er noen av de mest synlige nyvinningene ved Boeing 7E7, flyet som også har kallenavnet "Dreamliner". Disse nye linjene er også med på å redusere drivstofforbruket. Flyet skal bruke inntil 20 prosent mindre drivstoff enn andre modeller i samme størrelse. Flyet blir konstruert for å frakte mellom 200 og 300 passasjerer på langruter.

Dreamliner er 57 meter over vingene og 56 meter langt, regulær fart er på Mach 0,85. Flyet kan frakte maksimalt 185.400 kilo ved takeoff. Rekkevidden er beregnet til 12.200 kilometer. Det tilsvarer for eksempel at man kan nå Darwin i Australia fra London, eller fly direkte mellom Singapore og Los Angeles. Andre fly med samme passasjertall når vanligvis ikke så langt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer