Raymond Johansen ber folk holde seg i Norge i jula

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap) ber innstendig folk om å unngå utenlandsreiser i jula. Dette for å hindre importsmitte til hovedstaden.

FRARÅDER REISER: Byrådsleder Raymond Johansen under en pressekonferanse der de orienterer om coronasituasjonen i Oslo kommune. Foto: Terje Bendiksby / NTB
FRARÅDER REISER: Byrådsleder Raymond Johansen under en pressekonferanse der de orienterer om coronasituasjonen i Oslo kommune. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sa Johansen da han torsdag orienterte om coronasituasjonen i Oslo.

Der fortalte byrådslederen at han mest av alt ønsker seg lave smittetall til jul, et ønske han trolig deler med de aller fleste av Oslos innbyggere. Og Johansen var klar på at den eneste måten vi kan få oppfylt dette juleønsket på, er ved å fortsette å være veldig nøye.

– Vi må fortsette å unngå sosial kontakt, vi må holde oss hjemme, holde ut og holde oss her i Norge. Jeg vil på det sterkeste anbefale folk som kan, om å unngå utenlandsreiser i jula, sa Johansen og fortsatte:

SVARER OM JUL: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet svarte i formiddag på Dagbladets leseres spørsmål om coronaviruset. Vis mer

Smitteeksplosjon etter sommerferien

– Nå er ikke tiden for å reise til verken Frankrike, Spania, Somalia eller Pakistan.

Byrådslederen minnet om at vi etter sommerferien så en eksplosjon i smitte i Oslo, som skyldtes smitte fra utlandet.

– Vi må for all del unngå at vi får det samme etter juleferien, sa Johansen.

Eventuelle reiser til utlandet bekymrer også skolebyråd Inga Marte Thorkildsen.

– Hvis man tar med seg barn i skolealder, vil det medføre karantene. Da vil de være en risiko for at ungene mister den opplæringen de skal ha, eller nødvendig og viktig opplæring. I tillegg utsetter man andre for smittefare, sa Thorkildsen.

Viderefører tiltak

På pressekonferansen opplyste Johansen også at Oslo kommune viderefører de strenge tiltakene med sosial nedstenging fram til 14. desember.

Samtidig registrerer han at smitteøkningen har stanset, men at smittesituasjonen er ulik i de forskjellige bydelene i Oslo. For å nå ut i miljøer med språkutfordringer, vil byrådet kjøre ut filmer og annonser.

– Vi kjører ut filmer, annonser. Målrettede SMS-er og annonser. Vi vet at ikke alle snakker godt norsk. Derfor er informasjon oversatt til en lang rekke språk, sier han.

Johansen minner om viktigheten av å teste seg, og at dette er gratis.

– Vi ser med bekymring på at smitten øker blant barn og ungdom. Vi vil unngå nedstenging av skoler. Vil vurdere målrettede tiltak i områder med mest smitte. Vi må sikre alles rett til utdanning og at vi holder pandemien under kontroll.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer