Raymond Johansen ber folk holde seg i Norge i jula

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap) ber innstendig folk om å unngå utenlandsreiser i jula. Dette for å hindre importsmitte til hovedstaden.

FRARÅDER REISER: Byrådsleder Raymond Johansen under en pressekonferanse der de orienterer om coronasituasjonen i Oslo kommune. Foto: Terje Bendiksby / NTB
FRARÅDER REISER: Byrådsleder Raymond Johansen under en pressekonferanse der de orienterer om coronasituasjonen i Oslo kommune. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sa Johansen da han torsdag orienterte om coronasituasjonen i Oslo.

Der fortalte byrådslederen at han mest av alt ønsker seg lave smittetall til jul, et ønske han trolig deler med de aller fleste av Oslos innbyggere. Og Johansen var klar på at den eneste måten vi kan få oppfylt dette juleønsket på, er ved å fortsette å være veldig nøye.

– Vi må fortsette å unngå sosial kontakt, vi må holde oss hjemme, holde ut og holde oss her i Norge. Jeg vil på det sterkeste anbefale folk som kan, om å unngå utenlandsreiser i jula, sa Johansen og fortsatte:

Smitteeksplosjon etter sommerferien

– Nå er ikke tiden for å reise til verken Frankrike, Spania, Somalia eller Pakistan.

Byrådslederen minnet om at vi etter sommerferien så en eksplosjon i smitte i Oslo, som skyldtes smitte fra utlandet.

– Vi må for all del unngå at vi får det samme etter juleferien, sa Johansen.

Eventuelle reiser til utlandet bekymrer også skolebyråd Inga Marte Thorkildsen.

– Hvis man tar med seg barn i skolealder, vil det medføre karantene. Da vil de være en risiko for at ungene mister den opplæringen de skal ha, eller nødvendig og viktig opplæring. I tillegg utsetter man andre for smittefare, sa Thorkildsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer