Razzia mot SAS Braathens

Fornebu (NTB): Konkurransetilsynet jakter på fellende bevis for at SAS Braathens kan ha misbrukt sin monopolstilling og drevet prisdumping.

Publisert
Sist oppdatert

En nøye planlagt razzia ble innledet ved hovedkontoret på Fornebu tirsdag morgen, og aksjonen kan vare inntil 10 dager.

Ved 9-tiden var 10 til 20 ansatte i Konkurransetilsynet på plass ved hovedkontoret med en ransakingsordre. Ved inngangene til SAS Braathens kontorer så alt tilsynelatende normalt ut noen timer senere, men innenfor dørene var et stort antall ansatte fra Konkurransetilsynet i fullt arbeid på leting etter relevante opplysninger.

Overraskende

Aksjonen kom fullstendig overraskende på ledelsen i flyselselskapet.

- Vi tror ikke at vi har noe å skjule, sier informasjonssjef Siv Meisingseth i SAS Braathens til NTB.

Målet med razziaen er å innhente mulige beviser når det gjelder spørsmålet om SAS Braathens har en prispolitikk som innebærer misbruk av en dominerende stilling i det norske markedet.

Konkurransetilsynet innledet granskingen av SAS Braathens etter at selskapet senket prisene i en storstilt kampanje som ble lansert i slutten av april i år.

Overrasket

- Ingen liker å få et slikt besøk, og vi mottok tilsynet med en viss forbauselse. Men vi har et godt samarbeid med Konkurransetilsynet og aksepterer at de har en jobb å gjøre, sier Meisingseth.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer