Reagerer på aggressiv kroppsvisitering

- Det dreide seg ikke bare om klapping på kroppen, sa fornærmet flypassasjer.

Å ta av seg skoene i sikkerhetskontrollen er et irritasjonsmoment for mange.  Foto: Colourbox.com
Å ta av seg skoene i sikkerhetskontrollen er et irritasjonsmoment for mange. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den økende bruken av kroppsskannere som "kler av" passasjerene, er ikke spesielt populær blant flypassasjerer. Det er særlig i USA at kroppsskannere i stor grad har tatt over den tradisjonelle sikkerhetskontrollen på flyplassene.

Passasjerer som ikke ønsker å gå gjennom kroppsskannere, kan velge å bli sjekket manuelt av en sikkerhetskontrollør av samme kjønn. Men det har kommet inn en rekke klager til amerikanske TSA, Transportation Security Administration, der passasjerer reagerer på måten sikkerhetskontrollørene sjekker dem på.

De mener kroppsvisiteringen har blitt mer aggressiv, og reagerer spesielt på at kontrollørene nå bruker håndflaten til å undersøke skrittet til passasjerene, i stedet for håndbaken, som var vanlig før.

Altfor intim visitering

Amerikanske Rob Webster fortalte Boston Herald at da han ble kroppsvisitert følte han at kontrolløren "ikke overså en millimeter" av kroppen hans.

- Det dreide seg ikke bare om klapping på kroppen, men føling og dytting for å se om jeg skjulte noe i skrittet, sa han.

Vil vise tegning i stedet

På grunn av alle de negative tilbakemeldingene vil de to selskapene som lager kroppsskannere for amerikanske flyplasser lage programvare som gjør at sikkerhetskontrollørene ikke ser konturene av passasjerene, men heller en tegnet figur der eventuelle kroppsområder som må sjekkes bedre er markert. Dette vil gjøre hele opplevelsen av å gå gjennom kroppsskanneren mer tålbar for passasjerer. Samtidig vil det spare amerikanske myndigheter for store summer siden de da slipper å ha en sikkerhetskontrollør sittende i et separat rom og se på kroppsskannerbildene, slik det fungerer i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer